O elevă româncă din Cernăuți a câștigat aurul la Campionatul European de Karate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Eleva româncă Daria Bulai, originară din Cernăuți, a câștigat aurul la Campionatul Europei la Karate.

Cernăuțeanca Daria Bulai, sportivă din cadrul clubului „Leader”, a devenit campioana europeană în rândul juniorilor și cadeților la turneul de la Praga.

Despre acest lucru a relatat serviciul de presă al Administrației Militare Regionale Cernăuți.

Karatista din regiunea Cernăuți concurează în categoria de peste 54 kg.

În finală, Daria Bulai a învins rivala sa din Franța.

Medalia de aur a sportivei din Cernăuți a ajutat naționala Ucrainei să ocupe a treia poziție finală în clasamentul pentru medalii al Campionatului European. În total, echipa ucraineană a câștigat 5 medalii — 3 de aur, argint și bronz, conform Bucpress.

În plin război, românii din regiunea Cernăuți l-au omagiat pe Mihai Eminescu

În data de 15 iunie 2022, de ziua trecerii la eternitate a poetului nostru nepereche, Mihai Eminescu, la Cernăuți a fost organizată o suită de manifestări, deși mai puține ca de obicei luându-se în considerație situația dificilă din țară.

Toate manifestările prilejuite comemorării Luceafărului poeziei românești au fost organizate de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina ”Mihai Eminescu”, cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuți și a tuturor societăților național-cuturale, care funcționează în ținut.

Mai întâi de toate au avut loc depuneri de flori la bustul Poetului din curtea Casei lui Aron Pumnul, după care a vorbit cu mare însuflețire Irina Loredana Stănculescu, Consulul general al României la Cernăuți, subliniind că omagierea geniului poeziei românești astăzi ca niciodată are o importanță indiscutabilă. Au urmat depunerile de flori la statuia lui Mihai Eminescu din centrul orașului Cernăuți la care s-au alăturat și reprezentanți ai puterii locale (citește continuarea AICI).

În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol al II-lea al României 

Un internaut a făcut public faptul că în subsolurile orașului Cernăuți, astăzi aflat în Ucraina, a fost găsit un bust al Regelui Carol al II-lea al României.

„În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol II-lea al României. Din câte putem observa este vorba de un bust de gips, care a fost instalat într-o instituție publică în perioada Regatului României. Rămâne o enigmă modul în care a fost ascuns și salvat acest bust de bolșevicii invadatori.“, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

La Cernăuți, voluntarii au dat peste descoperiri interesante în timp ce curățau subsoluri într-o curte din centrul orașului. Printre acestea se află un bust al Regelui Carol al II-lea al României.

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa de Facebook de șefa ONG-ului „Mișcarea de Voluntariat din Bucovina”, Kateryna Ponomareva.

"Când scotocești în gunoaie, fii pregătit pentru curiozități. O cușcă pentru câini, sticle de diverse forme, o farfurie care face reclamă la bere...și un bust din viața Regelui Carol al II-lea al României", - a scris Catherine Ponomareva, adăugând fotografii cu descoperirile.

Ea a menționat că toate aceste lucruri au fost găsite de voluntari în timp ce curăța subsolurile aglomerate din curtea centrului de voluntari (vezi imaginea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel