O elevă de 15 ani și-a ucis 18 colegi de școală într-un incendiu; tânăra din Guyana urmează să fie judecată ca adult
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
O elevă care ar fi incendiat, în mod deliberat, un cămin de fete, omorându-și 18 colegi de școală și un copil de cinci ani, a fost acuzată de crimă, ca adult, de către 19 capete de acuzare.  

Fata de 15 ani s-a prezentat virtual la ședința de luni, dintr-un tribunal din sudul capitalei, Georgetown, și a fost dispusă reținerea ei în așteptarea procedurilor judiciare viitoare, scrie The Guardian.

VEZI ȘI: Un elev de 16 ani din Italia a înjunghiat o profesoară. "O scenă ca în America"

VEZI ȘI: Au fost înmormântate victimele masacrelor din Serbia. Mii de persoane au participat la funeralii

Anchetatorii susțin că ea a pornit incendiul la școala secundară Mahdia pe 21 mai, fiind înfuriată pe administratorul căminului din cauza confiscării telefonului ei mobil. Școala-internat guvernamentală deservește sate indigene îndepărtate.

Inculpatei nu i s-a permis să pledeze în fața acuzațiilor și va face o a doua înfățișare în instanță pe 5 iulie, când avocații statului și apărării vor indica dacă sunt pregătiți să înceapă un proces preliminar. Dacă va fi găsită vinovată, inculpata riscă închisoare pe viață.

VEZI ȘI: Masacru în Serbia. Psihologul Gabriel Diaconu: Cum ar putea pasiunea pentru jocuri video explica violenţa extremă în cazul acesta

VEZI ȘI: Elevul care şi-a ucis colegii într-o şcoală din Belgrad nu poate fi considerat responsabil penal

Incendiul de la școală a început cu puțin înainte de miezul nopții. Se pare că toate cele cinci uși ale căminului fuseseră încuiate din interior. Unul dintre studenții răniți grav a fost transportat cu avionul la un spital din New York pentru tratament de specialitate, în timp ce majoritatea au fost externați. 18 elevi, alături de un copil, în vârstă de 5 ani, au fost uciși.

Consilierul pentru securitate națională din Guyana, Gerald Gouveia, a spus că administratorul căminului (sau mama casei) a încuiat toate ușile pentru a le împiedica pe studentele, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, să se strecoare pentru a socializa și că ea a intrat în panică și s-a bâjbâit cu cheile în timp ce focul străbătea clădirea.

VEZI ȘI: Fiica antrenorului de la SCM Zalău ar fi încercat să îl oprească pe elevul care şi-a ucis colegii în şcoala din Belgrad: Opreşte-te, de ce faci asta?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel