O demisie de onoare sau un semnal pentru ruperea coaliţiei?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
srs
srs

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, tocmai a demisionat. O demisie de onoare. Daca nu gresesc, singura de acest fel din toate guvernele Boc. Motivul nu vizeaza vreo fapta rusinoasa ori indoielnica a demnitarului UDMR. Asa ca nimeni nu poate pretinde ca el ar fi fost “demisionat”. Asa cum s-a intamplat in alte cazuri. Dar, totusi, in ce masura avem de-a face cu o demisie de onoare?

In Guvernul Boc a fost decisa, peste capul ministrului Sanatatii, fara macar ca el sa fi fost intrebat, o rectificare de buget. De natura sa afecteze domeniul pastorit de Cseke Attila. O procedura vadit incorecta. Si care incalca si protocolul aliantei aflate la guvernare. Ministrului nu i-a mai ramas decat sa reactioneze. Aparent, asa s-a produs demisia.

UDMR este un partid disciplinat. Fruntasii sai obisnuiesc sa se consulte unii cu altii, de cate ori se ia o decizie importanta. Este adevarat ca portofoliul Sanatatii este extrem de dificil in conditii de criza. Si intr-o perioada in care Guvernul, cu sau fara acordul celui care detine portofoliul Sanatatii, a luat decizii extrem de dure. Inchizand numeroase unitati spitalicesti. Aducand personalul la limita suportabilitatii. Determinandu-i pe medici si pe infirmieri sa paraseasca Romania.

Citeşte mai departe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel