O curte federală i-a dat câștig lui Trump. Banii vor fi alocați
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
O Curte de Apel i-a dat câștig de cauză președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump. Aproximativ 3,6 miliarde de dolari vor fi alocați acolo unde își dorește acesta.

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump are câștig de cauză în hotărârea unei Curți de Apel de a redirecționa fondurile militare către zidul de frontieră cu Mexicul. Vineri, Circuitul al 5-lea de la Curtea a votat cu 2/1 faptul că președintele are dreptul să aloce peste 3,6 miliarde de dolari din proiecte de construcții militare pentru a finanța zidul de frontieră din ținutul El Paso, Texas.

Cei doi judecători care s-au pronunțat în favoarea administrației au declarat că oponenții planului nu pot dovedi că proiectul este unul rău. Președintele Trump a susținut în mod constant că ridicarea zidului este necesară pentru a atenua amenințarea reprezentată de imigrația ilegală. „Este o urgență națională extraordinară”, a spus Trump. „Luna trecută, peste 76.000 de migranți ilegali au ajuns la granița noastră”, a mai precizat acesta.

"Oamenii urăsc cuvântul invazie, dar asta este. O invazie a drogurilor, a infractorilor și a oamenilor de care nu avem nicio idee cine sunt, dar îi capturăm pentru că securitatea frontierelor este atât de bună”, a mai spus președintele în exercițiu, potrivit OANN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel