O companie vrea să cucerească piața cu fripturi imprimate 3D
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Thiago Rebouças - Pexels
Foto: Thiago Rebouças - Pexels
Cu „fripturi” vegetale imprimate 3D, un startup spaniol vrea să cucerească piața.

Pe măsură ce crește cererea de alternative vegetale la carne, startup-ul Novameat cu sediul în Barcelona folosește tehnologia de imprimare 3D pentru a fabrica „fripturi” vegetariene pe care speră să le ofere pe piața anul viitor, relatează Reuters.

Novameat intenționează să-și vândă „fripturile” direct consumatorilor și companiilor, cum ar fi restaurantele interesate să producă carne pe bază de plante, a declarat directorul pentru dezvoltarea afacerilor, Alexandre Campos, pentru Reuters.

Compania spaniolă, care și-a dezvoltat tehnologia în 2018, a prezentat cea mai recentă imprimantă 3D a produselor alimentare la Mobile World Congress (MWC) din Barcelona.

„Nu a avut senzația unei fripturi tradiționale, dar am fost surprins pozitiv, deoarece nu mă așteptam ca textura să fie atât de bine realizată”, a spus un consumator, după ce a încercat una dintre „fripturile” tipărite la standul Novameat.

Campos a declarat că scopul startup-ului a fost să recreeze fibrele musculare ale cărnii de animal, dar folosind 100% ingrediente vegetale. El a prognozat că industria bazată pe plante va continua să crească la rate de două cifre în viitorul previzibil.

Compania a mai spus că produce carne falsă vegetală motive de mediu. "(Căutăm) să înlocuim carnea animalelor pentru ceva care este mai bun pentru planetă, pentru noi și pentru animale", a spus Campos, transmite Mediafax.

Salată de Boeuf vegană, rețetă. Diana Bart: Este senzațională! 

Prezentatoarea TV Diana Bart a dezvăluit rețeta pentru o salată de Boeuf sănătoasă. 

Salată de Boeuf vegană, REȚETĂ

"Este făcută din legume crude, tăiate foarte mic și amestecată cu maioneză de soia, maioneză de caju. Nici nu-ți dai seama, dar este extraordinar de bună", a mai spus ea. 

Cum faci maioneză vegană

Ingrediente

300 ml ulei de floarea soarelui

100 ml lapte de soia neîndulcit

2 lingurițe suc proaspăt de lămâie

1 lingură oțet de mere

1 vârf de cuțit de turmeric

o jumătate linguriță de muștar clasic

sare

Mod de preparare

1. Toate ingredientele, mai puțin uleiul, se pun într-un recipient și se mixează timp de 2 minute.

2. Se adaugă uleiul foarte încet și se continuă mixarea timp de aproximativ 3 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel