O companie rusească dă în judecată Volkswagen pentru 348 de milioane de dolari
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 10 apr 2023, 17:04
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Uzina de Automobile Gorki, parte a grupului auto rus GAZ Group, care avea un contract pentru a asambla automobile pentru Volkswagen, a demarat o acţiune în justiţie pentru a recupera 28,4 miliarde ruble (348 milioane de dolari) de la constructorul german, arată documentele juridice consultate de Reuters.  

Acţiunea în justiţie, ale cărei detalii nu au fost făcute publice, a fost înaintată la data de 7 aprilie la un tribunal de arbitraj din regiunea Nizhny Novgorod.

Separat, GAZ Group are o altă acţiune în justiţie prin care vrea să recupereze 15,6 miliarde de ruble de la fostul său partener. Volkswagen a oprit operaţiunile în Rusia în luna martie 2022, la scurt timp după ce Moscova a demarat o "operaţiune militară specială" în Ucraina. Ulterior, un tribunal a îngheţat activele Volkswagen din Rusia la data de 17 martie, dar acest ordin a fost ridicat pe 3 aprilie.

Volkswagen intenţionează să îşi vândă activele din Rusia, printre care se numără şi o uzină de producţie a autoturismelor amplasată la Kaluga, cu o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, însă până acum nu a luat o decizie finală cu privire la vânzarea acestor active.

Grupul german a informat că a demarat procedurile prin care solicită aprobarea vânzării de către agenţiile guvernamentale ruseşti. Uzinele Volkswagen de la Kaluga şi Nizhny Novgorod au încetat producţia în luna martie anul trecut după ce compania a anunţat suspendarea operaţiunilor din Rusia până la noi notificări. În vara anul trecut compania a decis să închidă uzina de la Nizhny Novgorod, scrie Agerpres.

Volkswagen a fost unul dintre producătorii auto străini care și-au suspendat operațiunile în Rusia, după ce țările occidentale au impus sancțiuni Moscovei din cauza conflictului din Ucraina.

Producătorul rus de automobile GAZ, care a fost contractat să producă vehicule Volkswagen la fabrica din Nijni Novgorod, a dat în judecată producătorul german de automobile pentru încălcarea contractului, după ce Volkswagen a reziliat acordul în august.

GAZ și-a estimat pierderile din contractul reziliat la aproape 16 miliarde de ruble (207,79 milioane de dolari).

Volkswagen încearcă să vândă fabrica sa emblematică din Rusia din Kaluga, la sud de Moscova. Fabrica, care are o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, este suspendată din martie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?