O companie rusă oferă recompense soldaților care reușesc să distrugă tancuri occidentale
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 01 feb 2023, 16:54
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O caompanie din Rusia oferă „recompensă” pentru distrugerea tancurilor occidentale în Ucraina.

Kremlinul a salutat oferta unei companii ruse de a „plăti recompense” pentru soldații care distrug tancurile de fabricație occidentală pe câmpul de luptă din Ucraina, spunând că va stimula forțele Moscovei către victorie.

Compania rusă Fores a oferit săptămâna aceasta 5 milioane de ruble (72.000 de dolari) în numerar primilor soldați care distrug sau capturează tancurile Abrams sau Leopard 2.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că trupele ruse vor „arde” toate tancurile occidentale care au fost livrate Ucrainei, adăugând că recompensele reprezintă o încurajare suplimentară pentru soldații ruși, conform Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -    Ucraina cere Germaniei să-i trimită un submarin de ultimă generație care să alunge navele Rusiei din Marea Neagră

Săptămâna trecută, după lungi negocieri, Germania a decis trimiterea de tancuri Leopard II în Ucraina, pentru ca forțele Kievului să poată face față asalturilor Federației Ruse din acest an. De asemenea, Statele Unite ale Americii vor trimite Abrams, iar alte țări occidentale vor trimite, la rândul lor, tancuri în Ucraina.

Ulterior, Kievul a cerut și avioane de luptă, însă Statele Unite au spus că sunt împotrivă. Joe Biden a exclus luni furnizarea de avioane americane Ucrainei.

După ce Federația Rusă a capturat Soledar, ucrainenii s-au văzut încercuiți în orașul Bahmut și toate datele arată că Moscova se pregătește de o ofensivă puternică în primăvara acestui an. 

Rusia a invadat Ucraina în  februarie 2022 și, după ce a reușit să ocupe partea sudică a țării, a organizat referendumuri de alipire a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson la teritoriul rus. Cu toate acestea, Ucraina, după mai multe contraatacuri, a reușit să-i alunge pe ruși atât din regiunea orașului Harkov, în est, cât și din Herson, obligându-i pe atacatori să se retragă pe malul stâng al Niprului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?