O companie îți oferă 116.125 euro dacă renunți la fața ta. Te poți înscrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
femeie
femeie
Compania de inginerie Geomiq, cu sediul la Londra, a lansat o propunere: 116.125 euro pentru persoana care renunță pe viață la ”drepturile” ce țin de fața sa, potrivit Gizmodo.

Motivul acestei oferte este următorul: compania lucrează cu un client, o corporație care nu a fost dezvăluită din motive de confidențialitate, pentru a lansa roboți care acționează ca un ”prieten virtual" pentru persoanele în vârstă.

Compania de inginerie dorește ca robotul să intre în producție anul viitor, după cum relatează The Mirror. Geomiq spune că se caută o față prietenoasă pentru a fi chipul robotului odată ce intră în producție, ceea ce va presupune că fața persoanei selectate va fi reprodusă în mii de versiuni pentru robot în toată lumea.

"Facem acest apel public pentru a încerca să găsim persoana potrivită. Proiectantul știe că este o problemă mare și a fost de acord să plătească 116.125 euro pentru a acorda drepturile pe viață în ceea ce privește chipul lor", se arată în anunțul companiei de inginerie, notează 20min.es.

Nevoia de anonimat se datorează naturii secrete a proiectului. Robotul va fi în curând disponibil publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel