O companie din Ucraina anunță că a testat cu succes o dronă cu o rază de 1.000 de kilometri care poate lovi Moscova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O companie ucraineană de armament anunță că a testat o dronă ce poate lovi Moscova.

Ukroboronprom, unul dintre cele mai mari conglomerate din industria ucraineană de armament, a anunțat că a finalizat mai multe testări cu succes ale unei drone de atac cu o rază de acțiune de 1.000 de kilometri, relatează Ukrinform.

„Până astăzi au fost completate mai multe stadii ale unor testări cu succes. În conformitate cu instrucțiunile Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trecem stadiul testării echipamentelor de blocare a sistemelor de război electronic”, a declarat Natalia Sad, purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom.

„După ce testăm cu succes drona sub influența echipamentelor de război electronic sperăm să putem să o testăm în condiții de luptă. Am promis să facem asta până la sfârșitul anului și încercăm să ne respectăm această promisiune”, adăugat ea.

Pe 17 octombrie, după un alt atac rusesc cu drone Kamikaze, Ukroboronprom a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu ceea ce pare structura metalică a prototipului dronei, scriind „rază: 1.000 de kilometri, încărcătură explozivă: 75 de kilograme. Dezvoltarea este finalizată”.

Anunțul conglomeratului ucrainean din industria de apărare a venit cu o zi înainte ca la două baze aeriene importante din Rusia să aibă loc explozii a căror cauză nu este clară, fiind însă puțin probabil ca acestea să aibă legătură cu drona dezvoltată de Ucraina, conform BZI.

Un atac cu drone a lovit un rezervor de combustibil de pe aerodromul Kursk din Rusia

Un atac cu drone a aruncat în aer un rezervor de stocare a petrolului pe un aerodrom din Kursk, a declarat guvernatorul regiunii ruse, la o zi după ce Ucraina a părut să lanseze atacuri îndrăznețe cu drone asupra a două aerodromuri militare aflate pe teritoriului rus.

Roman Starovoyt, guvernatorul regiunii Kursk de la granița cu Ucraina, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că nu au fost victime ca urmare a atacului și că focul a fost „localizat”.

Imaginile video postate pe rețelele de socializare au arătat o explozie mare luminând cerul nopții, urmată de un incendiu substanțial la aerodromul aflat la 280 km de granița cu Ucraina. 

Oficialii ruși au dat vina pe atacurile cu dronele Strizh modificate, care au fost produse pentru prima dată în anii 1970 în epoca sovietică. Atacurile ucrainene asupra țintelor militare rusești au devenit din ce în ce mai îndrăznețe în ultimele săptămâni, deoarece Kievul a încercat să aducă pe frontul intern războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei (citește continuarea și vezi video AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel