O companie aeriană renunţă la formularea "Doamnelor şi domnilor, bine aţi venit la bord"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 13 iul 2021, 18:32
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Compania aeriană Lufthansa  a anunţat că va renunţa la sintagma "Doamnelor şi domnilor, bine aţi venit la bord", atât în limba engleză, cât şi în limba germană. 

Compania aeriană a luat această decizie pentru a implementa un limbaj sensibil la identitatea de gen. Schimbarea se va aplica tuturor subsidiarelor, inclusiv Austrian Airlines, Swiss Air sau Eurowings. 

"Diversitatea nu e o simplă frază, dar e o realitate pentru Lufthansa. De acum, vrem să exprimăm această atitudine şi verbal", a declarat Anja Stenger, purtătorul de cuvânt al companiei, conform DW

Lufthansa se va adresa pasagerilor de acum cu sintagme precum "dragi oaspeţi", "bună dimineaţa/ziua/seara" sau, simplu, "bun venit la bord". 

Angajaţii companiei au fost anunţati deja de această schimbare, care va intra imediat în aplicare. 

Lufthansa, în top 20 companii sigure pentru zbor în 2021 

AirlineRatings.com ține în evidență 385 de transportatori din întreaga lume, măsurând factori, inclusiv înregistrările accidentelor și incidentelor grave ale companiilor aeriene și vârsta aeronavelor lor.

Pentru 2021, site-ul web privind siguranța și evaluarea produselor aeriene a acordat companiei aeriene Aussie Qantas primul loc. AirlineRatings a evidențiat angajamentul lui Qantas de a recalifica piloții înainte de a reveni în serviciu după o perioadă de timp în timpul pandemiei. AirlineRatings a descoperit că un pilot Qantas 737 trebuie să urmeze un curs de șase zile înainte de a se întoarce la comanda unui avion, inclusiv o zi axată pe bunăstare.

VEZI Vrei să zbori în 2021?! Acestea sunt cele mai sigure companii aeriene

Qantas a deținut titlul de cea mai sigură companie aeriană din lume, din 2014 până în 2017. În 2018, AirlineRatings a declarat că nu poate găsi un câștigător clar și a ales să facă un top de 20 de companii, dar, în 2019 și 2020, Qantas a fost încoronată cea mai sigură companie aeriană din lume, informează CNN.

Cele mai sigur companii aeriene în anul 2021:

1. Qantas

2. Qatar Airways

3. Air New Zealand

4. Singapore Airlines

5. Emirates6. EVA Air

7. Etihad Airways

8. Alaska Airlines

9. Cathay Pacific Airways

10. British Airways

11. Virgin Australia/Virgin Atlantic

12. Hawaiian Airlines

13. Southwest Airlines

14. Delta Air Lines

15. American Airlines

16. SAS

17. Finnair

18. Lufthansa

19. KLM

20. United Airlines

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?