VIDEO. O cisternă cu petrol a explodat în Haiti - bilanțul morților se ridică la zeci de victime
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter @DailyWorld24
Sursă foto: Twitter @DailyWorld24
Explozia unui petrolier din Haiti a dus la rănirea a zeci de persoane.

UPDATE. Cel puțin 62 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite după ce o cisternă care transporta benzină a explodat luni în Cap-Haitien, al doilea oraș ca mărime din Haiti, au declarat autoritățile, conform CNN.

Situația rămâne „critică”, a declarat marți viceprimarul Patrick Almonor, care a extins și un apel pentru donarea de sânge.

„Avem aproape 50 de case afectate de incendiu și majoritatea dintre ele vor trebui demolate”, a spus Almonor.

Știrea inițială

Peste 50 de persoane au murit după ce o cisternă de combustibil a explodat în nordul Haiti, spun rapoartele citate de BBC

Se spune că cisterna ar fi fost implicată într-un accident în orașul Cap-Haïtien, iar victimele încercaseră să adune combustibil care se scurgea pe carosabil în momentul în care s-a aprins. Se pare că spitalele din nordul orașului au fost copleșite de victimele rănite în explozie.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată un incendiu intens, un martor descriind locul exploziei drept „iad”.

Imobile incendiate

Conform informațiilor AJ+, aproximativ 20 de imobile au fost incendiate în urma incidentului, iar victimele din apropiere au ars de vii. Haiti se confruntă cu o lipsă majoră de combustibil, pe fondul colapsului politic și al violențelor bandelor criminale, din cauza cărora peste 20.000 de oameni și-au părăsit casele. 

Mesajul premierului Ariel Henry

Prim-ministrul Ariel Henry a declarat că întreaga națiune din Caraibe este îndurerată după accident, declarând trei zile de doliu.

„Am aflat cu dezolare vestea tristă a exploziei”, a scris Henry pe Twitter.

Guvernul a anunțat că va desfășura spitale de campanie în zonă pentru a-i ajuta pe cei afectați.

„Avem nevoie de resurse umane, dar și de resurse materiale, și anume ser fiziologic, tifon și orice poate fi folosit în caz de arsuri grave”, a declarat primarul Pierre Yvrose pentru agenția de presă Reuters.

Viceprimarul Patrick Almonor, care a vizitat locul exploziei, a declarat reporterilor că victimele pe care le-a văzut sunt atât de desfigurate de arsuri încât sunt imposibil de identificat.

Vezi imagini de la fața locului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel