Data publicării:

O Chilie Athonită: Cum să ne găsim un soț bun

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Pe „O Chilie Athonită”, unde sunt prezentate mesaje ale părinților din Sfântul Munte Athos, a fost publicat și un răspuns la întrebarea „cum să ne găsim un soț bun”.

„Cum să ne găsim un soț bun?” este, din păcate, o întrebare care apare din ce în ce mai des în inimile, în mințile și chiar pe buzele a tot mai multor femei. Desigur că și în cazul bărbaților este valabilă această căutare – astăzi fiind una din principalele probleme ale tineretului.

În primul rând, roagă-te să găsești un soț bun

Domnul nostru și Sfânta Sa Maică sunt sursa principală de ajutor pentru astfel de chestiuni. Cu toate că aceasta e bine să fie temă de rugăciune, cel mai bine este să nu-l cauți prea tare, deoarece dacă nu vei lăsa loc providenței lui Dumnezeu, atunci nu vei găsi soțul bun pe care îl visezi. (...)

Întreabă-te: „Pot să-l văd ca pe tatăl copiilor mei?”

Ar trebui să descoperi că această întrebare este atât de puternică încât o să mai rămână doar unul sau doi candidați. Dorește să fie tată și soț sau e vorba doar de o aventură? Sunt anumite lucruri care este bine să fie clarificate de către cei doi cât mai repede. De asemenea, este bine ca alții, în afară de duhovnic, să nu se amestece prea tare în această evaluare.

Pot să stau lângă el, bătrân fiind?

Acum, imaginați-l ca pe un bătrân cu fața ridată și adus de spate. Ai vrea să fii cu acest bărbat? Dacă da, atunci într-adevăr există ceva de la Dumnezeu în această relație, deoarece nebunia cărnii dispare la șase luni de la căsătorie. În cazuri rare, această nebunie dispare într-un an sau, în cazuri excepționale, într-un an și jumătate.

Comportamentul în jurul fetelor sau femeilor cu care nu este interesat să aibă o relație

În continuare, observați-l în jurul fetelor sau femeilor cu care nu este interesat să aibă o relație, precum o rudă apropiată (sora lui) sau bătrână. Cum se comportă în jurul lor? Aici vei vedea adevăratul său caracter.

Nu te concentra pe frumusețea trupească. La un soț bun caracterul contează.

De asemenea, încearcă să nu te concentrezi prea mult pe frumusețea sa trupească, ci mai degrabă pe cineva care te poate conduce mai departe și te poate mângâia sufletește. Desigur, trebuie să poți oferi același lucru pentru el pe termen lung. Caracterul contează.

Punem amândoi pe primul loc persoana celuilalt?

Este foarte important dacă celălalt însă și noi care ne dorim un soț, să punem pe primul plan persoana celuilalt, după Dumnezeu, bineînțeles. Dacă punem pe primul plan pe noi înșine, cariera sau alte persoane, căsnicia noastră se va destrăma.

Nu te concentra atât pe găsirea unui soț bun

Să nu ne concentrăm atât pe găsirea unui soț bun pentru că asta o să genereze anxietate și este o dovadă de necredință”, se precizează pe „O chilie athonită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel