O celebră insulă grecească solicită turiștilor să o ocolească
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Santorini, una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, s-a înscris și ea pe lista destinațiilor celebre care "solicită" turiștilor să le ocolească, din cauza supraaglomerării și a plângerilor localnicilor, scrie consilierturism.ro . 

Celebra insulă grecească Santorini ar putea restrânge numărul de turiști aduși de nave de croazieră la 8.000 pe zi în perioada mai-septembrie. Pentru 2016, oficialii greci vor fi oarecum flexibili cu aplicarea acestei reguli, deoarece multe itinerarii de nave de croazieră au fost deja finalizate și este prea târziu pentru a le schimba, însă, în 2017, ea ar putea să intre pe deplin în vigoare. 

În timpul sezonului de vârf de anul trecut, perioada mai-septembrie, peste 10.000 de persoane au debarcat, în fiecare zi, de pe vasele de croazieră, o altă problemă fiind că au sosit la același ore. Conform Asociației Portuare Elene, cu un număr de 636 de nave de croazieră care au debarcat un total de 790.000 de persoane, Santorini a fost cel mai aglomerat port din Grecia în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel