O casă a fost mistuită de flăcări în comuna Șirna
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Un incendiu violent a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o locuinţă din localitatea prahoveană Şirna.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la locuinţă, cuprinzând anexa din gospodărie şi o altă anexă din vecini, focul fiind extins pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

Au ars bunurile din locuinţă şi anexă, electronice, electrocasnice, centrale termice pe gaze şi lemne, panouri solare, un autoturism, o camionetă, utilaje agricole, cherestea, acte, carduri bancare, permis de conducere, precizează sursa citată. La locul evenimentului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. 32 de pompieri militari au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Patru persoane au suferit atacuri de panică, au fost asistate medical, însă au refuzat transportul la spital, transmite Agerpres.

"Operaţiunea de stingere fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens şi gazele toxice degajate şi a fost finalizată în jurul orei 7,50, după aproximativ 6 ore de luptă cu flăcările", se arată în comunicat.

Potrivit sursei, cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel