O 'cârtiţă' a ruşilor în cabinetul ministrului francez al apărării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
O 'cârtiţă' a ruşilor în cabinetul ministrului francez al apărării
O 'cârtiţă' a ruşilor în cabinetul ministrului francez al apărării
O 'cârtiţă' în serviciul Rusiei a lucrat în cabinetul ministrului apărării din Franţa, a făcut cunoscut fostul director al serviciului de informaţii externe (DGSE), Bernard Bajolet.

Totul a fost prezentat într-un reportaj difuzat duminică seara pe canalul France 5, notează AFP.

'Într-adevăr, când eram director general al securităţii externe, am adus asta la cunoştinţa...'

Întrebat despre informația în legătură cu un spion în serviciul Rusiei lucrând pentru biroul ministrului de atunci, Jean-Yves Le Drian, în prezent ministru de externe, Bernard Bajolet a afirmat în acest documentar consacrat preşedintelui rus Vladimir Putin: 'Într-adevăr, când eram director general al securităţii externe, am adus asta la cunoştinţa' executivului.

'În anii precedenţi spuneam că totul s-a terminat, după Războiul Rece nu mai trebuie să ne pierdem timpul împotriva spionilor care nu mai există (...), prioritatea sunt cazurile de terorism, dar putem vedea că activităţile de spionaj nu au încetat deloc şi că mijloacele pe care le folosesc ruşii, chinezii, dar şi alţii, americanii, nu au fost niciodată atât de importante', a adăugat el.

O 'cârtiţă' în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian când era ministru

Aceste informaţii au fost difuzate la acea vreme de media online Mediapart, potrivit căreia un spion al GRU, serviciul rus de informaţii militare, a recrutat o 'cârtiţă' în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian când era ministru al apărării sub preşedinţia lui François Hollande, notează Agerpres.

Putin, acuzat că a făcut o remarcă sexistă la adresa unei jurnaliste: Ești prea frumoasă ca să înțelegi ce spun

Vladimir Putin, președintele Rusiei, este acuzat și de sexism, după ce i-a spus unei jurnaliste că „este prea frumoasă pentru a-l înțelege”. 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este acuzat că a făcut o remarcă sexistă la adresa unei jurnaliste americane. Liderul de la Kremlin i-a spus lui Hadley Gamble că „este prea frumoasă pentru a-l înțelege”. 

În timpul unei conferințe la Moscova, jurnalista CNBC Hadley Gamble l-a întrebat pe Vladimir Putin despre rapoartele privind faptul că Rusia restricționează livrările cu gaze în Europa, pentru a declanșa creșterea prețurilor, potrivit The Hill.

„O femeie frumoasă, drăguță, i-am spus un singur lucru. Imediat mă contrazice, de parcă nu m-a auzit”, a declarat președintele Putin, la Moscova.

Gamble i-a replicat lui Putin că l-a auzit foarte clar, adăugând că a vrut doar să atragă atenția asupra faptului că Rusia a întârziat cu o reacție privind aprovizionarea cu gaze. Vizibil iritat, liderul de la Kremlin i-a răspuns: „Ascultă-mă, tocmai ai spus că eu nu aprovizionez Europa cu gaze naturale. Dar te înșeli. Dimpotrivă, creștem aprovizionarea. Gazprom cu 10%, Rusia cu 15%. Chiar am spus ceva atât de greu de înțeles?” Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel