Data publicării:

O cafenea din Italia, amendată cu 1.000 de euro pentru că nu afișa prețul cafelei espresso. Ce spune proprietarul (VIDEO)

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Francesco Sanapo) / Proprietarul cafenelei amendate
Sursă foto: Facebook (Francesco Sanapo) / Proprietarul cafenelei amendate
O cafenea din Italia a luat o amendă usturătoare pentru că nu avea afișat prețul cafelei espresso. 

Proprietarul unei cafenele italiene a luat o amendă de 1.000 de euro pentru că nu a afișat costul unui espresso de 2 euro. Proprietarul cafenelei Ditta Artigianale din Florența a fost pedepsit de poliție după ce un client l-a denunțat la sfârșitul lunii aprilie pentru că nu afișa prețurile așa cum este prevederea legală.   

Inspectorul Leonardo Magnolfi, de la poliția locală din Florența, a declarat joi pentru CNN că un client a raportat cafeneaua pentru că nu a afișat prețul cafelei așa cum prevede legea. Poliția a dat curs plângerii și a amendat magazinul cu 1.000 de euro după ce a verificat că prețul era într-adevăr absent.

Proprietarul cafenelei, Francesco Sanapo, a apelat la Facebook pentru a se plânge de penalizare, despre care a spus că a apărut după ce un client a fost surprins de costul de 2 euro al unui espresso decofeinizat.  

Sanapo este un barista premiat și vedeta din „Coffee Hunters”, o emisiune de pe canalul italian „Gambero Rosso”. Scriind luni pe Facebook, Sanapo a spus: „Nu sunt aici pentru a discuta amenda, asta se va face în birourile competente și sunt gata să plătesc pentru greșelile mele”.  

Trucul cu zațul de cafea pentru curățenia din baie   

Odată ce cafeaua a fost preparată și servită, ne rămâne zațul, care, de obicei, se aruncă. Puțini știu că putem folosi zațul de cafea în unul dintre cele mai importante locuri din locuința noastră - baia.   

Adevărata și singura cafea aromată este cea produsă prin prăjire și preparată la ibric sau la aparatul mocca.  Aroma sa este unică și ne lasă cadou  zațul pe care îl putem refolosi.   

Pune cinci-șase linguri de zaț de cafea într-un litru de apă caldă. Apoi turnați totul în toaletă și lăsați să acționeze câteva minute. Apoi trageți apa! Această metodă vă scapă și de toate mirosurile neplăcute. Pentru a menține rezultatul obținut și a-l face de durată, repetați această acțiune la fiecare zece zile. Aveți grijă să nu păstrați zațul de cafea prea mult timp, deoarece acesta poate mucegăi. Citește mai multe AICI.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel