O cafenea din Florența a fost amendată cu 1.000 de euro pentru că vindea „prea scump”. Cât costa o ceașcă de cafea decofeinizată
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
O cafenea din Florența a fost amendată cu 1.000 de euro după ce un client furios a sunat la poliție pentru a se plânge de prețul unei cafele.

Cafeneaua Ditta Artigianale din Florența a fost pedepsită luni pentru că nu a afișat prețul unei cești de cafea pe blatul lor, scrie Euronews English.

Un client a sunat la poliția locală, enervat că o ceașcă de cafea decofeinizată costa 2 euro.

Potrivit Ditta Artigianale, cafeaua în cauză provenea dintr-o plantație mexicană și fusese „preparată cu mare grijă de către baristi”.

În Italia, costul mediu al unui espresso este de aproximativ 1 euro, deși multe baruri au crescut prețurile în acest an.

Proprietarul barului a spus că este „gata să plătească pentru greșelile mele”, dar a criticat legea și amenda, spunând că prețul a fost afișat într-un meniu digital.

„Cred că, cu tot ce se servește astăzi în baruri, această lege are atât de multă absurditate și ar trebui schimbată, altfel 99,9% dintre baruri și restaurante ar greși cu ușurință”, a scris Francesco Sanapo pe Facebook.

Cafeneaua Ditta Artigianale este binecunoscută în orașul toscan și a câștigat mai multe concursuri pentru prepararea cafelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel