Despăgubiri semnificative pentru traume la nașterea copilului
O britanică traumatizată în urma naşterii fiicei sale a primit despăgubiri de peste 75.000 de lire sterline.
O femeie din Marea Britanie care a rămas traumatizată în urma naşterii dificile a fiicei sale, care a venit pe lume printr-o naştere întârziată din neglijenţă şi care i-a provocat paralizie cerebrală, a primit despăgubiri de peste 75.000 de lire sterline din partea unei judecătoare de la Înalta Curte din Londra, relatează marţi Press Association.
Femeia în cauză, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a suferit de o afecţiune psihică după ce a născut-o pe fiica ei, în 2012, la Medway Maritime Hospital din Gillingham, un oraş din comitatul Kent. Bebeluşul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, iar Medway NHS Foundation Trust, care administrează spitalul, a recunoscut vinovăţia medicilor din acea clinică, admiţând că afecţiunea fetiţei a fost provocată de o întârziere a naşterii. Însă, administratorii spitalului au respins afirmaţia mamei potrivit căreia evenimentele ce au marcat naşterea fiicei sale au fost atât de devastatoare, încât au făcut-o să sufere de o maladie mintală care se manifestă şi în prezent.
Bebeluşul, într-un sac din plastic
Cu toate acestea, în urma unui proces la Înalta Curte din Londra, judecătoarea Justice Whipple a spus că anxietatea şi depresia mamei au reprezentat o reacţie la experienţa prin care ea a trecut în timpul şi după naşterea fiicei sale şi o reacţie la diagnosticarea ulterioară a bebeluşului cu paralizie cerebrală. Judecătoarea Whipple a spus că femeia, care are în jurul vârstei de 30 de ani, s-a simţit 'amorţită şi copleşită' imediat după venirea pe lume a fiicei sale atunci când a înţeles că starea de sănătate a acesteia era foarte precară. Ea nu şi-a văzut fiica până în dimineaţa zilei următoare şi s-a simţit 'cu inima zdrobită', întrucât bebeluşul se afla într-un sac din plastic, nu se mişca şi era înconjurat de tuburi.
În zilele de după naştere, mama a fost 'devastată' când a aflat că fiica ei avea doar 50% şanse de supravieţuire şi a suferit apoi o nouă 'recidivă', după ce a descoperit dimensiunea afecţiunii cerebrale a bebeluşului. Judecătoarea a ascultat mărturiile depuse de reclamantă, soţul ei şi sora ei, care au spus că femeia întâmpină dificultăţi serioase atunci când trebuie să îşi părăsească locuinţa, este incapabilă să muncească şi 'fuge de acasă' atunci când nu mai poate să facă faţă stresului cauzat de afecţiunea ei psihică.
Justice Whipple a decis ca tânăra mamă să primească despăgubiri totale de 76.183 de lire sterline, ce includ compensaţii pentru pierderea veniturilor sale lunare şi cheltuielile ocazionate de şedinţele de terapie. Aceeaşi judecătoare a spus că daunele ce vor fi acordate pentru situaţia în care se află fiica reclamantei vor fi stabilite la o dată ulterioară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News