Urmărește emisiunea live
O bătrână cu probleme de vedere, salvată după ce a fost sunată dintr-un call-center. Cel care voia să îi vândă un abonament a alertat poliţia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ministerul Afacerilor Interne
Facebook Ministerul Afacerilor Interne
Un operator de call-center a alertat poliţia cu privire la o femeie de 85 de ani, cu probleme de vedere, care s-a rătăcit într-o pădure. 

"Operatorul unui call-center a apelat în mod aleatoriu un număr de telefon, pentru a prezenta oferta unei companii de telefonie.

- Bună ziua, vă deranjăm cu o ofertă foarte avantajoasă! Dumneavoastră aveți o cartelă, nu v-ar interesa să treceți pe abonament?

- Nu știu, mamă, ce e aia. Am 85 de ani, nu mă pricep la ce zici. Acum nici nu știu pe unde sunt, că nu prea mai văd bine. Sunt pe undeva pe lângă sat.

- Adică v-ați rătăcit?

- Da! Cred că m-am rătăcit… Am luat-o pe o scurtătură și acum nu știu unde am ajuns.

- Rămâneți unde sunteți! Sun eu acum la 112, sigur vă ajută oamenii de-acolo!

Operatorul a sunat imediat la numărul de urgență, a comunicat toate datele deținute, dar și pe cele relatate de femeie, reținând că localitatea ar fi un sat a cărui denumire începe cu litera "F" dintr-o zonă de munte, atât.

- Numărul de telefon este acesta și o cheamă…

Cei din dispecerat au dat imediat alerta către polițiștii din județ.

- Avem o femeie de 85 de ani care s-a rătăcit. Știm că stă într-un sat care începe cu litera F, este într-o zonă de munte. Femeie se numește… și are numărul de telefon…, noi am încercat să o apelăm, dar nu răspunde.

Valentin și Andrei au fost cei care au făcut imediat conexiunea dintre datele oferite prin apelul 112și persoana căutată.

- Știm noi despre cine e vorba, plecăm acum în căutarea ei! O sunăm și noi, poate ne răspunde, să sperăm că nu i se termină bateria.

După 40 de minute de căutări, femeia a fost găsită. Le-a spus polițiștilor că, deși nu mai vede bine, reușise să ajungă la rude în centrul satului, iar când a plecat spre casă a luat-o pe o scurtătură, așa cum făcuse de atâtea ori, dar s-a rătăcit în pădure. La telefon nu a mai răspuns pentru că de panică nu mai nimerea să apese pe taste.

Polițiștii au condus-o acasă și din fericire nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

- Când vin copiii de la oraș, să nu le spuneți, că mă ceartă.

- Dar de ce nu vă mutați la ei? Stați singură aici? Cum vă descurcați?

- Ei tot îmi spun să merg acolo, dar nu vreau. Dacă plec, aici cine rămâne? Cum să-mi las casa goală?

- Nu vă e greu?

- Mai greu e dacă plec de aici. Mult mai greu.

- Să știți că o să venim să vă mai vedem.

- Aici sunt, mama. Aici mă găsiți.

Felicitări, Valentin și Andrei!

Felicitări operatorului call-center pentru prezență de spirit!", au scris de la MAI pe Facebook.  

Aproape 500 000 de români trebuie să-și schimbe permisul de conducere în următoarele luni. Poliția Română, apel la cei vizați

"Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilităţii administrative, prin efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online - ghişeul.ro sau drpciv.ro secţiunea servicii online - plăţi, mandat poştal etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil - original, fişa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plăţii taxei) şi prezentarea la sediu conform programării", precizează Ministerul Afacerilor Interne. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel