O balenă de 10 tone a fost găsită în mijlocul junglei braziliene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Bicho D’agua Institute
Facebook - Bicho D’agua Institute
O balenă a fost găsită în mijlocul pădurii amazoniene din Brazilia. 

O balenă lungă de 10 metri a fost descoperită recent în jungla îndepărtată a Braziliei (exact, o balenă), la mulți kilometri de habitatul său natural, unde vulturii au alertat autoritățile și localnicii cu țipetele lor. Incidentul a avut loc în 2019 și nici până astăzi nu se cunoaște modul în care mamiferul marin a ajuns în acea zonă împădurită. 

Nu este o veste nouă că pădurea tropicală amazoniană este plină de viață, dar o descoperire recentă i-a uimit chiar și experții și biologii faunei. În tufișurile insulei Marajó din Brazilia, au găsit carcasa unei balene cu cocoașă ce cântărește 10 tone.

Teorii fără nicio concluzie

Teoriile preliminare sugerează că balena a eșuat pe uscat în timpul unei furtuni sau că era deja moartă atunci când mareele au transportat-o pe uscat. Cu toate acestea, oamenii de știință sunt confuzi cu privire la modul în care a reușit să ajungă atât de departe pe pământ sau de ce înota pe coasta Marajó.

Se pare că mamiferul marin este un pui de aproximativ 12 luni, care s-a rătăcit de mama sa. 

Balena se afla într-un loc neobișnuit pentru perioada anului

Specialiștii marini din cadrul grupului local de conservare Institutul Bicho D’agua examinează acum carcasa, evaluările preliminare sugerând că tânăra balenă a murit cu câteva zile înainte de a fi găsită la aproximativ 50 de metri de țărm. Liderul de proiect, Renata Emin, este captivată de descoperirea mamiferului și se declară intrigată de călătoria sa.

„Încă nu suntem siguri cum a aterizat aici, dar presupunem că mamiferul plutea aproape de țărm și mareea, care a fost destul de considerabilă în ultimele zile, a ridicat-o și a aruncat-o spre interior, în mangrova”, a remarcat ea.

„Aflând această ispravă uimitoare, suntem nedumerite cu privire la ceea ce caută o balenă cu cocoașă pe coasta de nord a Braziliei în această perioadă, deoarece aceasta este o întâmplare foarte neobișnuită”, a adăugat ea.

Vezi și: Oamenii de știință au descoperit o fosilă de balenă cu patru picioare - FOTO

Vezi și: Populație secretă de balene, descoperită de detectoarele de bombe nucleare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel