Data actualizării:
Data publicării:

O avocată din Prahova, reținută de procurori pentru că le-a cumpărat arme copiilor minori. Fiul ei în vârstă de 10 ani le folosea zilnic pentru a împușca păsări

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O avocată din Prahova a fost reținută de procurori sub acuzația de contrabandă și nerespectarea armelor și munițiilor. Potrivit anchetatorilor, armele fuseseră cumpărate pentru a fi folosite de copiii familiei, o fetiță de 7 ani și un băiat de 10 ani. Mai mult, f iul cel mare al femeii le folosea zilnic pentru a împușca păsări.    

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au efectuat două percheziţii domiciliare în localitatea Măgurele din judeţul Prahova, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

La percheziții, în curtea avocatei, au fost găsite patru arme și muniție aferentă care se aflau depozitate pe o masă în garaj. Potrivit procurorilor, armele fuseseră cumpărate pentru a fi folosite de copiii familiei, o fetiță de 7 ani și un băiat de 10 ani. Mai mult, fiul cel mare avea arma la discreție și o folosea zilnic, spun procurorii, pentru a împușca păsări, scrie ziarulincomod.ro.

"În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. - avocat în cadrul Baroului Prahova. În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziţionat fără drept prin intermediul platformei eMAG Market, de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deţinut-o fără drept până în data de 06.07.2023", se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în urma percheziției, la domiciliul inculpatei au fost identificate alte trei arme şi muniţie aferentă, respectiv un pistol cu inscripţie H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm, încărcat cu butelie de gaz, o puşcă cu inscripţia Made in China de culoare maro, o puşcă de culoare neagră prevăzută cu lunetă, cu inscripţia THETA8X seria 3-9x32, o pungă cu inscripţia Perfect Spherical Ball Pellet, conţinând mai multe bile din plastic de culoare albă, de calibru 6 mm, dar şi 34 de butelii UMAREX CO2 neconsumate 12 g.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus măsura reţinerii faţă de inculpată, pe o perioadă de 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel