Data actualizării:
Data publicării:

O asociere de firme româno-bulgare plimbă muncitorii de pe un șantier pe altul. Blocaj total: De ce întârzie lucrările în construcții

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: DC Media Group
Foto: DC Media Group
Cristi Misăilă, primar al municipiului Focșani, a explicat, într-un interviu exclusiv la emisiunea electorală DC Votez, ce probleme a întâmpinat în ultimii 4 ani.

Invitat la emisiunea electorală DC Votez, Cristi Misăilă, primarul municipiului Focșani și candidatul social-democraților pentru încă un mandat în funcția de edil, a explicat cu ce probleme s-a confruntat.

„Noi, autoritățile publice locale, ne confruntăm cu o mare problemă și anume lipsa firmelor specializate pe piața construcțiilor. Spun acest lucru deoarece toate aceste investiții, finanțate din fonduri europene, din PNRR și din alte surse au venit cu oferte foarte mari din partea noastră, iar constructorii, uneori se angajează în foarte multe contracte.

Din păcate, avem un exemplu pe care trebuie să îl spunem, pentru că asta e realitatea. Avem o asociere de firme româno-bulgară, care lucrează în același timp în cinci mari orașe: Bacău, Constanța, Deva, Hunedoara și Focșani. Lucrează pe același tip de proiect, cu aceleași utilaje, cu aceiași muncitori, iar din cauza acestor lacune legislative, aceste firme vin, trag foarte mult de timp și întârzie lucrările. Am rugat de foarte multe ori Guvernul României, prin Asociația Municipiilor, să facem niște modificări legislative în ceea ce privește Legea Achizițiilor Publice. Deja s-a făcut un mare pas pentru a contracara această atitudine, pentru că s-a constituit acel Registru Unic al Utilajelor la nivel național.

Aceeași firmă din Bulgaria care este în contract cu noi are și un contract cu CNAIR pentru un segment din Autostrada 7 între Mizil și Buzău și, din păcate, este segmentul rămas cel mai în urmă față de celelalte. 

Așa cum a promis și domnul premier, sperăm ca în luna decembrie să circulăm de la Buzău la Focșani pe autostradă, un lucru extraordinar de important pentru regiunea de est a României, deoarece această autostrada va fi motorul de dezvoltare economică.“, a spus Cristi Mihăilă. 

„Centura este practic un segment care face legătura între autostradă și DN2d, drumul care trece prin Focșani și traversează munții și merge către Târgu Secuiesc. La acel segment se lucrează și când se va da drumul la autostradă se va da drumul și la această centură“, a precizat Cristi Mihăilă.

Primarul din Focșani a explicat, de asemenea, cum proiectele de reabilitare a unor străzi din oraș, pentru înfrumusețarea unui cartier, au fost respinse de 15 ori de majoritatea PNL - USR din Consiliul Local.

„În 2020-2024 am fost singur împotriva tuturor, am avut o majoritate PNL-USR cu o opoziție distructivă la nivelul Municipiului Focșani. Multe proiecte au fost blocate, pentru că eu eram de la PSD.

De 15 ori a fost respins un proiect de reabilitare a străzilor și parcărilor dintr-un cartier, unde am reabilitat spațiile verzi, locurile de joacă, parcurile etc. ne mai rămăseseră străzile și parcările. Din cauza faptului că li s-a părut că iese prea frumos acel cartier au zis să-l blocheze și de 15 ori au respins proiectul“, a mai zis, la DC Votez, Andi Cristea.

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel