Data publicării:

O așezare colonială misterioasă a fost găsită în pădurea amazoniană

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Arheologii din proiectul Amazônia Revelada au descoperit o așezare colonială pierdută, datând din secolul al XVIII-lea.

Într-o declarație de presă emisă la Muzeul Amazon din Manaus, Eduardo Neves, directorul Muzeului de Arheologie și Etnografie de la Universitatea din São Paulo, a anunțat descoperirea unei așezări coloniale care apare pe hărțile contemporane din secolul al XVIII-lea, scrie Heritage Daily.

Descoperirea a fost făcută folosind LiDAR (Light Detection and Ranging), o metodă de teledetecție care folosește lumina sub forma unui laser pulsat pentru a măsura distanțe (distanțe variabile) până la Pământ. Diferențele dintre timpii de întoarcere și lungimile de undă ale laserului pot fi utilizate pentru a compila o hartă digitală 3-D a peisajului ascuns.

Măsurătoarea LiDAR a dezvăluit urme ale unui sistem stradal, despre care Neves a explicat publicației braziliene de știri Metrópoles, a fost uitat după ce locuitorii au abandonat așezarea după 300 de ani de dominație colonială portugheză.

Așezarea făcea parte din regiunea colonială portugheză Amazon, care a constituit o provincie separată a Americii portugheze, care a durat de la începutul secolului al XVII-lea până la începutul secolului al XIX-lea, când Brazilia a devenit o națiune independentă.

Neves a mai anunțat încă două descoperiri în declarația sa de presă. Prima este o structură de piatră în statul Rondônia, unde există structuri geometrice la sol, cum ar fi forme pătrate și circulare, și caracteristici liniare care par a fi drumuri. Al doilea, tot în Rondônia, este o trăsătură de formă reticulata, pe care arheologii plănuiesc să o exploreze în continuare.

„Încă nu știm exact ce sunt. Ar putea fi zone de cultivare sau poate zone de locuire, dar va trebui să ne întoarcem pe câmp pentru a săpă și a înțelege mai bine sensul lor. Aceste formațiuni sunt cunoscute în alte locuri, precum Bolivia, dar este prima dată când le vedem pe partea braziliană”, a spus Neves.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel