O artistă din Kosovo este amenințată pentru o pictură în care preşedintele Serbiei şi premierul kosovar se sărută
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
O artistă din Kosovo a primit ameninţări pentru o pictură în care preşedintele sârb şi premierul kosovar se sărută.

În timp ce liderii din Kosovo şi Serbia se reunesc luni seara pentru a negocia un acord de pace, o tânără artistă din capitala Kosovo, Pristina, va continua probabil să primească ameninţări cu privire la un tablou care îi înfăţişează pe preşedintele sârb şi pe premierul kosovar sărutându-se, relatează Reuters.

Pictura Ermirei Murati, care are o înălţime de 3 metri , îi prezintă pe premierul kosovar Albin Kurti şi preşedintele sârb Aleksandr Vucic îmbrăţişându-se, sărutându-se pe buze cu ochii închişi.

'Văd relaţia lor ca pe o performanţă de actorie... şi atât oamenii din Kosovo, cât şi cei din Serbia, ne uităm la acelaşi spectacol', a declarat Murati, cunoscută sub numele de Orange Girl, prezentând tabloul ei, care îi prezintă pe ambii bărbaţi în costume negre pe un fundal portocaliu strălucitor.

'În pofida a cât de profunde sunt relaţiile haotice dintre Kosovo şi Serbia, cred că tineretul nostru iubeşte pacea mai mult decât orice altceva', a spus artista.

Kurti şi Vucic urmează să se întâlnească la Bruxelles luni seara pentru un acord susţinut de Occident şi pentru a normaliza relaţiile şi a pune capăt deceniilor de ostilităţi.

Dacă cei doi lideri nu ajung la un acord, se vor confrunta cu izolarea internaţională şi mai puţin ajutor financiar din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite. 'Istoria înregistrează sărutări în momentele de durere şi de rămas bun.

Dar istoria ne aminteşte şi ea despre sărutări de fraternitate şi chiar despre trădare. Acesta va fi unul dintre ele? a scris Murati pe conturile sale de socializare când şi-a dezvăluit pictura pe 17 februarie, dată la care Kosovo a aniversat 15 ani de la independenţa faţă de Serbia.

Mii de reţele de socializare au postat comentarii despre pictura artistei Murati, majoritatea folosind discurs instigator la ură si unii chiar ameninţări cu moartea, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel