Data publicării:

”O țară de vinovați”. Consultant politic, previziune cruntă pentru România

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că în România s-a instituit un climat de minciună și răzbunare. Previziunile sale sunt sumbre. 

”Așa cum se văd lucrurile astăzi nu se poate ajunge într-un loc mai bun dat cel în care suntem azi, ci într-unul mai prost poziționat din punct de vedere al administrării statului român”, este de părere Cozmin Gușă.

Consultantul politic susține că ”avem o majoritate parlamentară care joacă un teatru susținut mediatic”, explicând că aceștia se victimizează și încearcă să convingă opinia publică de faptul că ei sunt în regulă și că trebuie să recurgă la forțări ale actului de justiție.

[citeste si]

”Nimeni, în acest moment, nu dorește să ajungă la adevărul întâmplărilor. Dacă ar dori vreo tabără să ajungă, s-ar spune că in ultima vreme persoane din interiorul sistemului de justitie au actionat in baza unui mandat ilegitim ai puternicilor vremii. Cine au fost ei? Or, asta nu se face. Nu poți culpabiliza o clasă politică fără să faci curățenie în sistemul de justiție din România”, a afirmat Cozmin Gușă. Consultantul politic a adăugat: ”Cei din majoritate se victimizează și spun că trebuie să-i pedepsească pe cei care au aplicat actul de justiție și că trebuie să facem o lege care să ne salveze. Asta nu pricep cei care se împăunează că ar fi oameni de stat: că o vom duce mai prost dacă vom recurge tot la minciună și răzbunare.”

”Suntem o țară de vinovați”, evidențiază consultantul politic.

Pe de o parte, conducătorii sunt vinovați în fel și chip,”în urma devalizării bugetelor locale, naționale, și nu dau socoteală pentru asta”. De cealaltă parte, românii, care încă sunt cinstiți, recunosc că au votat prost după 1989,”fie în virtutea mitei electorale, fie în virtutea dorinței de a se lăsa manipulați ca să o ducă mai bine, nefiind interesați de originea răului”. 

În opinia sa, ne aflăm într-un nou episod de rupere a ritmului în România, similar celui din 1989, care poate fi corect sau nu. ”Lipsa de sinceritate sau instinctul de conservare nu pot duce la lucruri clare, care să dea credibilitate externă”, a precizat consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel