O aplicație a telefonului mobil poate efectua testul urinei
Autor: Badoiu Raluca | Publicat pe: 05 Martie 2013, 13:36
WhatsApp
uchek
uchek

Telefonul mobil poate să detecteze peste 25 de afecţiuni analizând urina utilizatorului, scrie Testarea urinei poate dezvălui numeroase lucruri despre sănătatea unei persoane, de la afecţiuni, deshidratare sau consumul de droguri până la problemele de alimentaţie sau apariţia unei sarcini. Cu toate acestea, testele de urină nu sunt foarte accesibile, aparatele aflate în acest moment pe piaţă fiind costisitoare.

Acest lucru promite să se schimbe datorită companiei Biosense Technologies, condusă de Myshkin Ingawale. Dezvoltatorul indian a conceput o aplicaţie pentru iPhone care face acest proces mult mai accesibil. Aplicaţia uChek doreşte ca testarea urinei să devină atât de simplă încât orice persoană de pe Terra să poată să facă acest lucru acasă, monitorizându-şi starea de sănătate.

„Toată lumea are un telefon mobil. Şi toată lumea urinează. În mod cert, acest lucru e interesant”, a declarat Ingawale în cadrul unei conferinţe TED pe scena căreia şi-a prezentat aplicaţia.

Pentru a folosi aplicaţia uChek, utilizatorul foloseşte un băţ special pe care îl introduce în propria urină, pe care îl aşază ulterior pe un suport colorat. Apoi, utilizatorul fotografiază cele două elemente la câteva intervale de timp. Suportul colorat oferă o paletă de culori cu ajutorul căreia aplicaţia poate compara băţul special indiferent de tipul de iluminat al spaţiului în care sunt realizate fotografiile. Aplicaţia analizează băţul şi oferă rezultatele.

UChek poate testa pentru prezenţa a 10 elemente, printre care glucoză, proteine şi nitriţi, cu ajutorul cărora poate diagnostica peste 25 de afecţiuni, printre care diabetul, infecţiile tractului urinar sau pre-eclampsia.

Biosense va lansa aplicaţia pentru iPhone pe 25 martie, urmând să dezvolte în scurt timp una şi pentru sistemul de operare Android. În iTunes aplicaţia va costa 99 de cenţi, iar suportul colorat va costa 20 de dolari, o sumă suficient de mică pentru a permite răspândirea acestui instrument şi în ţările de dezvoltare. De altfel, Biosense Technologies îşi are sediul în Mumbai.

UChek este cel de-al doilea produs al companiei, anul trecut aceasta lansând pe piaţă un detector al anemiei ce nu necesită folosirea unui ac, intitulat ToucHB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?