O altă categorie. Literatura de azi indexată EBSCO. Daniel Cristea-Enache explicații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Sâmbătă, 2 aprilie, în cadrul emisiunii De Ce Citim, dedicată revistei Literatura de azi, criticul literar Daniel Cristea-Enache a enumerat avantajele publicării într-o revistă indexată EBSCO. 

„Indexarea EBSCO (Elton B. Stephens Company) este importantă pentru cei din mediul academic. Se obțin și punctaje pentru articolele, studiile apărute în reviste indexate EBSCO. Se primește un anumit număr de puncte importante în promovări, în concursuri universitare etc. Un al doilea lucru important este că fiind în această bază de date EBSCO, academică, la nivel global e ca un blazon, ca un titlu de noblețe. Ești publicație indexată EBSCO e ca și cum ai spune că ești cavaler al culturii, secțiunea literatură sau științe. Este un „nimb” pentru cei care cunosc domeniul este suprema consacrare.” A explicat profesorul Cristea-Enache în emisiunea De Ce Citim.

Articolul îți apare în toate bazele de date

„În al treilea rând, odată ce ești indexat EBSCO apari în toate aceste baze de date ale lor. Sunt foarte multe. Noi (Literatura de azi) suntem în două baze de date EBSCO și asta înseamnă că întreg conținutul publicației pe care noi am început să-l trimitem după fiecare lună și apoi sunt propagate cu o forță de diseminare extraordinară în tot ceea ce înseamnă motoare de căutare ale articolelor de tip științific. Aceste articole vor ajunge prin intermediul EBSCO la cititori din întreaga lume la care noi era destul de greu să ajungem.” A completat literatul.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel