Urmărește emisiunea live
Agenția de turism Kusadasi, în incapacitate de plată: Cere ajutorul altor agenții pentru turiști- UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
În urmă cu 7 zile, tour-operatorul Kusadasi și-a cerut, oficial, insolvența. Pe site-ul companiei apare un mesaj către turiști datat în 20 iulie 2023, adică joi, la 6 zile de la depunerea cererii. 

UPDATE: Agenția Kusadasi cere ajutor altor agenții pentru turiști. 

5. -imagine fara descriere- (agentie-turism_96092000.jpg)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a deschis joi, 20 iulie, o acţiune de control la sediul agenţiei de turism Kusadasi, în scopul verificării situaţiei operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii şi a serviciilor de călătorie asociate comercializate.

Potrivit unui comunicat al MEAT, tur-operatorul a depus, la data de 14 iulie, o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, cu posibilitate de reorganizare a activităţii.

"Agenţia de turism beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanţă, a insolvenţei. În prezent, agenţia de turism Kusadasi are în derulare aproximativ 500 de pachete de servicii de călătorie. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor agenţiei de turism, toate plecările, până la data de 24 iulie a.c., sunt ferme şi confirmate. În continuare, situaţia fiecărui turist (rezervare) va fi tratată în mod individual", subliniază sursa citată.

Joi, agenția de turism și-a anunțat turiștii că este în incapacitate de plată și că și-a cerut reorganizarea activității, în instanță. Conform comunicatului, situația fiecărui turist va fi tratată individual, o parte putând să plece în vacanțele plătite, în anumite condiții. Agenția spune că are un fond de garantare de 300.000 de euro și recomandă fiecărui turist în parte să verifice dacă rezervarea sa de vacanță poate fi onorată. 

1. foto site ... (kusadasi-agentie-turism_44084400.jpg)

În ziua în care depunea cerere la Tribunalul București, pe contul de Facebook al agenției au fost publicate anunțuri cu privire la rezervarea vacanțelor. 

3. -imagine fara descriere- (kusadasi-14-iulie-2_91254100.jpg)

4. -imagine fara descriere- (kusadasi-14-iulie_95292300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel