O adolescentă a fost condamnată pentru că l-a ucis pe cel care a violat-o. Ce pedeapsă a primit. "Aceasta este a doua șansă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Christopher Windus)
Sursă foto: Unsplash (Christopher Windus)
O adolescentă din SUA a fost condamnată la închisoare pentru că și-a înjunghiat mortal violatorul.

O adolescentă din SUA care și-a înjunghiat până la moarte presupusul violator a fost condamnată de un tribunal din Iowa la cinci ani perioadă de probă. Pieper Lewis, în vârstă de 17 ani, a fost, de asemenea, obligată să plătească 150.000 de dolari familiei lui Zachary Brooks pentru uciderea acestuia din 2020, în Des Moines. Ea avea 15 ani la acea vreme.

Anul trecut, ea a pledat vinovată de omor involuntar și vătămare intenționată. Ambele acuzații se pot pedepsi cu până la 10 ani de închisoare. Ea ar putea fi condamnată la 20 de ani de închisoare dacă își încalcă termenii de eliberare. Lewis a fost condamnată marți de judecătorul din districtul Polk County, David M Porter. În condițiile termenului de probațiune, judecătorul a dispus să fie plasată într-o unitate rezidențială, unde trebuie să poarte un dispozitiv de urmărire.

Vezi și: O mamă și-a răzbunat fiica: i-a tăiat bărbăția iubitului ei, după ce acesta a încercat să profite de ea. ”Nu regret ce am făcut”

Instanța nu are altă opțiune

„Sunt sigur că următorii cinci ani din viața voastră vor fi plini de reguli pe care le dezaprobați”, a spus Porter. "Aceasta este a doua șansă pe care ai cerut-o. Nu primești a treia."

Deși a făcut aluzie la natura controversată a lui Lewis, care este forțată să facă plăți către familia lui Brooks, el a remarcat că „această instanță nu are nicio altă opțiune” conform legii din Iowa.

"Spiritul meu a fost ars, dar încă strălucește prin flăcări. Auziți-mă urlând, vedeți-mi strălucirea și priviți-mă cum cresc", a afirmat Lewis, citind dintr-o declarație pe care a pregătit-o pentru instanță, relatează agenția de presă Associated Press, citată de BBC.

„Sunt o supraviețuitoare”, a adăugat ea.

Citește și: Ultra-conservatorii pun în pericol dreptul la avort și în Italia. Același partid vrea ca femeile să lucreze cu jumătate de normă ca să „petreacă mai mult timp în bucătărie”

Își recunoaște fapta, însă își apără acțiunile

În 2020, Lewis dormea ​​pe un hol după ce a fugit dintr-un cămin abuziv, când un bărbat a luat-o și a traficat-o pentru servicii intime. Ea a spus instanței că unul dintre clienții ei era Brooks, în vârstă de 37 de ani, și că a violat-o de multe ori. Adolescenta l-a înjunghiat de peste 30 de ori în iunie 2020 într-un apartament din Des Moines, capitala statului Iowa din regiunea Midwest, când avea doar 15 ani.

În timp ce Lewis a acceptat că a comis o crimă, ea și-a apărat acțiunile.

„Am luat viața unei persoane”, a spus ea. „Intențiile mele în acea zi nu au fost doar să ies și să iau viața cuiva. În mintea mea am simțit că nu sunt în siguranță și am simțit că sunt în pericol, ceea ce a dus la fapte. Dar asta nu înlătură faptul că s-a comis o infracțiune”.

Poliția și procurorii nu au contestat faptul că Lewis a fost agresată sexual și traficată. Dar acuzarea susținuse că Brooks dormea ​​în acel moment și, prin urmare, nu era o amenințare imediată pentru adolescentă. Zeci de state americane au adoptat așa-numitele legi „safe-harbour” care oferă victimelor traficului un anumit nivel de imunitate, dar un proiect de lege adoptat de Camera Reprezentanților din Iowa a blocat în Senatul statului proiectul după ce grupurile de forță și-au exprimat îngrijorarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel