O activistă Black Lives Matter a fost împușcată în cap, în Londra
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
O activistă Black Lives Matter a fost împușcată în cap.

Conform BBC, activista Sasha Johnson, cunoscută pentru că militează pentru mișcarea Black Lives Matter, a fost împușcată în cap și este în stare gravă, a transmis partidul din care face parte. Partidul „Taking the Initiative” (n.r., „Luarea inițiativei”) a transmis în dimineața zilei de duminică faptul că tânăra de 27 de ani a fost dusă la spital, în Londra, după ce a fost împușcată în Peckham, în sudul capitalei britanice.

Poliția de la fața locului a anunțat că nu au fost dovezi cum că Sasha a fost țintită de atacatori. Detectivii au adăugat că nimic nu sugerează că victima glonțului a avut vreun motiv să se teamă pentru viața sa înainte să fie împușcată și au apelat la martori pentru informații, neconfirmându-i însă identitatea.

Doctorii au operat-o, iar rudele i s-au alăturat în salon

O prietenă a tinerei, Imarn Ayton, a spus pentru presa britanică faptul că doctorii au operat-o pe activistă, iar intervenția a fost de succes, astfel că părinții i s-au alăturat în salon. Aceasta a mai transmis că Johnson a fost la o petrecere sau alt tip de adunare publică atunci când a fost rănită, însă atacul nu a fost unul intenționat.

„Din câte știu, incidentul are mai degrabă legătură cu grupări rivale decât cu munca de activistă”, a adăugat Ayton.

Detectivii au făcut măsurători și merg pe mai multe ipoteze

Detectivii de la divizia specială de investigare a criminalității din Londra a făcut măsurători la fața locului și în împrejmuiri și merg pe mai multe fire. Se crede că atacul a avut loc în apropierea unei case în care se dădea o petrecere, iar mai mulți oameni erau în preajmă când s-a apăsat trăgaciul, au adăugat autoritățile. Totuși, varianta partidului „Taking the Initiative” este că incidentul a avut loc după „numeroase amenințări cu moartea” pe care le-a primit Sasha în ultima vreme.

„Este un incident șocant care a lăsat o tânără femeie  cu răni foarte serioase. Gândurile noastre sunt alături de rudele ei care primesc susținere în aceste momente dificile. Dacă ați văzut ceva suspicios în zona Consort Road duminică dimineața sau dacă ați auzit informații care ar putea ajuta detectivii, este imperativ să luați legătura cu ei”, a transmis detectivul inspector Jimi Tele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel