O a treia fetiță a murit după carnagiul din Anglia / Suspectul rămâne în custodia poliției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
A murit comandantul Ioan Giurgiuvanu / Foto Pexels
A murit comandantul Ioan Giurgiuvanu / Foto Pexels
O a treia fată a murit în urma atacului cu cuțitul care a avut loc într-un studio de dans din Merseyside, în care alte două victime (copii) și-au pierdut viața.

Fetița de nouă ani a decedat în spital în dimineața zilei de marți, după incidentul tragic de luni pe Hart Street din Southport. Cinci copii și doi adulți sunt încă în stare critică, informează BBC.

4. Foto: Unsp... (cat-timp-se-pastreaza-lumanarea-de-inviere_67907100.jpg)

Foto: Unsplash

Suspectul, rămas în custodia poliției

Poliția din Merseyside a confirmat că celelalte două fetițe decedate aveau șase și șapte ani, fiind victime ale atacului de la evenimentul cu tematica Taylor Swift. Băiatul de 17 ani din Banks, Lancashire, arestat sub acuzația de omor și tentativă de omor, rămâne în custodia poliției.

Un purtător de cuvânt al poliției a menționat că numele difuzat online în legătură cu suspectul este „incorect” și a îndemnat publicul să „nu speculeze asupra detaliilor incidentului în timp ce ancheta este în desfășurare”.

Ofițerii specializați sprijină familiile afectate „în această perioadă teribilă”. Poliția a declarat că nu caută alte persoane implicate în atac și că incidentul nu este considerat „legat de terorism”.

Atacatorul, ai cărui părinți sunt din Rwanda, s-a născut în Cardiff și s-a mutat în zona Southport în 2013. Clubul destinat copiilor, care fusese complet renovat și funcționa ca atelier de dans, yoga și confecționare de brățări, a fost descris de martori drept „o scenă dintr-un film de groază”.

Vehiculele de intervenție au fost trimise pe Hart Street după apelurile de urgență primite la poliție la ora 11:47 BST. Martorii oculari au sesizat că se aud țipete și au văzut mai mulți copii grav răniți.

Unul dintre ei a declarat pentru BBC că a fost „cel mai rău lucru pe care l-am văzut în viața mea”.

Citește mai multe despre bilanțul de ieri și află mai mult context aici: Carnagiu în Anglia: Doi copii morți și alți nouă, răniți. "Am văzut paramedici în lacrimi" / Suspectul a fost prins 

Youtube video image

 

Reacții ale comunității

Un priveghi în memoria victimelor a fost organizat în fața clădirii Atkinson din Southport. Locuitorii orașului au lăsat flori, memorii scrise și jucării de pluș lângă cordonul de poliție din apropierea locului incidentului. Bisericile au fost deschise pentru a oferi locuri de priveghi, iar mai multe magazine și pub-uri au fost închise ca semn de respect.

Southport FC a anulat meciul amical de pre-sezon cu Morecambe FC „din respect” pentru victimele și persoanele afectate de atac. Într-o declarație pe rețelele de socializare, clubul a anunțat că lounge-ul va fi deschis comunității și „personalul specializat va fi prezent pentru a oferi asistență și confort”. Personalul de la Natterjacks Day Nursery a adus flori și o piesă de artă în formă de inimă, decorată cu amprentele copiilor.

Mesajul lăsat a fost: „Cele mai strălucitoare stele dansează acum cu îngerii în ceruri. Străluciți, micuțelor, nu vom uita niciodată zâmbetele și râsetele voastre”.

În total, 11 pacienți cu plăgi înjunghiate au fost tratați de serviciul de ambulanță, iar unii au fost transportați la Spitalul pentru copii Alder Hey. Doi adulți au fost grav răniți în încercarea de a proteja copiii de atac, au mai spus autoritățile.

Cântăreața Taylor Swift a declarat că este „complet șocată” de „ororile” comise. Fanii ei au strâns peste 80.000 de lire sterline pentru familiile victimelor.

Regele Charles a adus un omagiu „tuturor celor afectați de acest atac cu adevărat teribil”, iar premierul Sir Keir Starmer și-a exprimat gândurile „alături de toți cei afectați” de incidentul „îngrozitor și profund șocant”.

Ministrul de Interne, Yvette Cooper, care a depus flori la cordonul de poliție și le-am mulțumit tuturor celor care au răspuns prompt, urmează să facă o declarație despre atac în Camera Comunelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel