Data publicării:

Nutriționistul Mihaela Bilic: Produs premium la categoria carne. Porția corectă este de 30-50g

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre un produs premium la categoria carne.

„Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne. Dacă tot am vorbit ieri de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte, merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne. Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere. Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienți se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit.

În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios. Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cât mai subțiri și savurată pe îndelete. Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultative - se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului. Așadar, alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel