Urmărește emisiunea live
Nutriționistul Cristian Mărgărit, rețetă cu pește, gata într-un minut: Proteinele, grăsimile sănătoase și fibrele sunt acolo. Plus niște carbo complecși
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mărgărit
Mărgărit
Nutriționistul Cristian Mărgărit vine cu o idee de masă ideală.

Vestea bună este că în 60 de secunde este gata.

„Tot simplu, în 60 de secunde: ton de calitate (în ulei de măsline, la borcan), o fasole roșie la conservă fără chimicale. Poate lămâie, poate niște ceapă verde. Satură foarte bine și este ieftină. Proteinele sunt acolo, grăsimile sănătoase sunt acolo, fibrele sunt acolo. Plus niște carbo complecși. Poate fi făcută și la birou, într-un castron de la cutii mici, cât o porție”, a spus Cristian Mărgărit.

VEZI ȘI: Mănânci ton aproape zilnic? Te-ai întrebat dacă este sau nu sănătos acest obicei? Iată ce a spus nutriționistul Cristian Mărgărit!

Se spune despre pește și fructele de mare că au reziduuri consistente atunci când vorbim de metale grele, mercur etc.

Nutriționistul Cristian Mărgărit a zis că peștele aduce o mulțime de avantaje pentru sănătate.

"Consumul peștelui are mult mai multe beneficii decât dezavantaje. Eu sunt un consumator constant de ton la conservă. Mi-am făcut analizele, mai exact toxicologia. Eram cu mercurul de zece ori sub limita minimă, eu fiind consumator aproape zilnic de ton. (...) Dacă cumperi pește, trebuie să știi de unde a fost pescuit", a zis Cristian Mărgărit la DC News, într-un interviu acordat în 2018.

Cristian Mărgătit este un susținător al vieții sănătoase și a tot ceea ce implică: nutriție, dietă, sport, relaxare și pentru asta alocă zilnic timp pentru documentare.

VEZI ȘI: Comoara din pepene. Cristian Mărgărit: Trebuie să învățăm să mâncăm. Sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a vorbit despre pepene.

Pepenele este deliciul verii, dar câți dintre noi mănâncă și semințele? Aflați că acestea sunt extrem de sănătoase și este chiar recomandat să le mâncăm.

Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a explicat cum putem să le consumăm. Sunt mai multe feluri în care putem mânca semințele. Despre acest subiect, Cristian Mărgărit a vorbit pentru Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.  

”Mineralele, în special magneziul, sunt foarte utile și se regăsesc în semințele de pepene. Trebuie să învățăm să mâncăm și semințele fie atunci când mâncăm și pepenele, fie le separăm, le dăm cu puțin sare și le uscăm în cuptor. Le putem pune în salată sau le putem mânca pur și simplu. Semințele de pepene sunt comestibile și conțin foarte mult magneziu. Sunt bune pentru sănătate”, a spus la Neatza cu Răzvan și Dani.   

Sunt țări asiatice în care semințele din pepene sunt apreciate la adevărata lor valoare. Acolo sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine. Mai exact, o cană are 30 de grame, ceea ce înseamnă peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Complexul de vitamina B, o minune a naturii

Semințele sunt bogate în complexul de vitamine B. Niacina se află în cantitate mare: o cană cu semințe uscate conține 3,8 grame, mai exact 19% din necesarul zilnic. Semințele de pepene sunt utile în sănătatea sistemului nervos, a celui digestiv și în frumusețea pielii.

De asemenea, în semințele de pepene găsiți magneziu. O cană vă aduce 550 mg de magneziu și vă ajută la combaterea stresului și oboselii. 

Semințele de pepene conțin acizii grași omega 3 care vă ajută în luptă cu inflamația colesterolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel