Nutriționistul Bilic: Banana ideală trebuie să fie coaptă mediu, fermă, de culoare galbenă și cu extremitățile ușor verzi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Banane / Foto Pexels
Banane / Foto Pexels
„Banana ideală trebuie să fie coaptă mediu, fermă, de culoare galbenă și cu extremitățile ușor verzi”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

„Nu uitați să mâncați o banană. Când vine vorba de fructe, banana și mărul își dispută poziția de lider în preferințele consumatorilor. Iar dacă un măr pe zi ține doctorul departe, o banană pe zi ține psihiatrul departe”, a scris, pe Instagram, Mihaela Bilic. 

„Banana conține în mod natural serotonină, o substanță responsabilă cu buna-dispoziție, atât de necesară în această perioadă în care iarna nu vrea să plece iar izolarea ne ține în casă. În plus, e bogată în magneziu, potasiu și vitamine din grupul B care ajută sistemul nervos și metabolismul să funcționeze optim. Conține glucide lente recomandate pentru sportivi și are un indice glicemic de 45, deci nu pune în pericol nici silueta”, a subliniat nutriționistul. 

„Când e mai puțin coaptă, în banană avem preponderent amidon rezistent cu efect prebiotic, iar când e bine coaptă conține mai mult zahăr. Banana ideală trebuie să fie coaptă mediu, fermă, de culoare galbenă și cu extremitățile ușor verzi. Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90cal”, a conchis Mihaela Bilic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel