De câte ori nu v-aţi simţit epuizaţi sau fără chef de nimic? Iată nutrienții de care are nevoie creierul pentru o bună funcționare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
De câte ori nu v-aţi simţit epuizaţi sau fără chef de nimic? Ar trebui poate să luați în calcul și dieta zilnică.  

Nutriționistul Marilena Oprișan ne spune care sunt alimentele benefice pentru creier, dar și ce ar trebui să mâncăm zilnic, astfel încât să ne mobilizăm. Nutriționistul a vorbit, la Antena 3, despre ce alimente ar trebui să consumăm în cazul în care ne simțim epuizați psihic.

„Ar fi recomandat să învăţăm să venim în întâmpinare, să ne oferim nutrienţi de care are nevoie creierul pentru o bună funcţionare. Vorbim despre acizii graşi esenţiali Omega 3. Se numesc esenţiali tocmai pentru faptul că noi trebuie să îi furnizăm prin aport alimentar sau să îi suplimentăm sub formă de suplimente. Îi regăsim în peştele gras, în somon, ton, hering, macrou, sardină. Trebuie să fim atenţi la sursa de provenienţă, de unde a fost capturat peștele. (...) Omega 3 putem să găsim în seminţele de susan, în toate seminţele şi fructele oleaginoase. Miezul de nucă românească, de exemplu, prin faptul că imită forma creierului. De asemenea, când vorbim de nutriţie cerebrală, ne gândim la un echilibru între serotonină şi dopamină. Serotonina nu putem să o luăm din alimente, însă există precursori de serotonină, mai precis un aminoacid numit triptofan, şi îl găsim în alimente de origine animală, de exemplu în carnea slabă de curcan, în brânzeturile maturate şi fermentate, în leguminoase - linte, fasole neagră, năut. (...) Polifenolii au un rol foarte important, cum ar fi ciocolata neagră, pe lângă cafea şi ceaiul verde”, a spus nutriționistul.

Deshidratarea duce la oboseală

„Atunci când detectăm o epuizare fizică, cel mai banal aliment este apa. Prin simplul fapt că nu ne hidratăm, starea de deshidratare poate să ducă la o stare de oboseală, de moleşeală, la dureri de cap”, a mai spus, la Antena 3, Marilena Oprişan, nutriţionist dietetician.

VEZI ȘI: Problemă de sănătate, greșeală a părinților observată de Chirilă, rezident: Ar fi situații care s-ar rezolva de la sine / video

VEZI ȘI: Credit pentru o casă, ”marea iubire”, planuri de viitor. O veste bună și una rea pentru o ZODIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel