NUP în loc de UP sau ZDUP pentru Roberta Anastase şi Cotoi Voinescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

10 luni de gândire i-au trebuit Parchetului până să anunţe NUP în cazul Robertei Anastase. Este vorba despre povestea aceea de pomină cu votul trucat de la legea pensiilor din Camera Deputaţilor. Deşi în sală se aflau mai puţin de 80 de parlamentari, puterea prin reprezentanţii săi a reuşit să “numere”de două ori mai mulţi şi a trecut fraudulos un act normativ extrem de important.

PDL a făcut acest lucru absolut gratuit, într-o demonstraţie de forţă, deşi au o coaliţie şi o majoritate şi nu riscau nimic dacă amânau momentul pentru a doua zi. Ar fi avut în sală suficienţi deputaţi pentru a nu fi nevoie de o asemenea mizerie.

Nu comentez acum explicaţiile aiuritoare ale procurorilor care susţin nici mai mult nici mai puţin că nu exista fapta sub aspect penal. Există imaginile, filmate nu de vreo televiziune ci chiar de instalaţia oficială de la Parlament. Presa a descoperit această “manoperă”a puterii vizionând filmul şedinţei chiar pe pagina de web a Camerei! Cum e să fi procuror, să ai în faţa ochilor imaginile cu hoţii, să-i vezi, să îi auzi dar să cauţi 10 luni motive pentru a da NUP?

Toată tărăşenia asta încheiată cu neînceperea urmăririi penale va avea urmări nefaste şi pentru alegeri. Ce se întâmplă dacă un cetăţean bagă două buletine de vot în urnă? L-am întrebat acest lucru în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 pe domnul consilier prezidenţial Peter Ekstein Kovacs, care mi-a răspuns că e faptă penală şi se pedepseşte. Păi dacă un cetăţean de rând e sancţionat pentru că a dublat votul sau de ce doamna Anastase şi domnul Voinescu, pentru dublarea votului în Cameră nu păţesc nimic? Vezi doamne, la Cameră nu se pune, acolo ar trebui să intervină regulamentele şi să se rezolve la acest nivel problema, nu în penal. Regulamentele sunt însă interpretate tot prin vot iar la vot am văzut ce se poate întâmpla. Faptul că o mizerie de acest gen rămâne fără urmări mă face să mă întreb dacă nu cumva NUP-ul procurorilor are în acest moment valoare de încurajare şi ne vom mai trezi cu astfel de episoade până când nefirescul devine firesc?

Tot domnul consilier prezidenţial Ekstein Kovacs a fost întrebat de Mircea Badea ce s-ar întâmpla dacă doamna Anastase ar fi prinsă introducând două buletine de vot în urnă, la alegerile parlamentare? Răspunsul a fost aiuritor! Nu s-ar întâmpla nimic, au mai fost din astea şi nimeni nu a păţit ceva, bla bla, bla, bla. Adică, cetăţeanul de rând o păţeşte dar personajul ajuns şef la Cameră e deasupra şi când se află în cabina de vot!

Am ajuns în această ţară să folosim legea şi argumentul după bunul plac şi în funcţie de individul căruia i se aplică. Am ajuns în situaţia în care cei de la putere nici măcar nu se mai feresc să afirme public aceste lucruri. Până de curând încercau să mai salveze aparenţele. . . acum aceasta precauţie a dispărut cu desăvârşire. Fac totul în văzul lumii fără nicio teamă, afirmă tot soiul de inepţii fără perdea...

NUP-ul procurorilor va încuraja şi mai mult atfel de mizerii. Dacă atunci când îi surprind camerele oficiale de luat vederi furând nu se întâmplă nimic, am dreptul să ma întreb cum decurge numărarea voturilor la alegeri, prin secţiile patriei, noaptea, după ora 21. 00, când se închid urnele şi când nu stă nimeni să-i filmeze?

NUP-ul dat doamnei Anastase şi domnului Cotoi Voinescu de procurori este practic un permis de fraudă pentru alegerile locale şi generale. Se dovedeşte în acest fel că ţara asta nu are instituţii care să poată opri furtul votului în Parlament şi cu atât mai puţin, fraudarea alegerilor.

Pentru astfel de golănii în loc de NUP, prin alte părţi primeşti UP (începerea urmăririi penale) ajungi în instanţă şi te alegi cu ZDUP.

La noi, hoţii sunt în libertate. Aceşti indivizi care fură votul sunt mult mai periculoşi decât cei care fură orice altceva! Ei ne fură de fapt democraţia, aducând cu fiecare fapta nesancţionată, mult mai aproape dictatura de uşile noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel