”Nunta” lui Rafael cu Cristi din Banat, criticată de un parapsiholog
Data publicării:
Autor: Florin Cosmin Chechişan
WhatsApp
După aprobarea căsătoriilor gay de către Curtea Supremă a Statelor Unite, am asistat zilele acestea în spaţiul public la o pseudo-căsătorie.

Este vorba de "căsătoria" dintre Cristi din Banat (interpretul melodiei "Ca o apă cristalină") şi partenerul său de origine spaniolă Rafael.

Cei doi au spus "DA" în cadrul unei ceremonii organizate de emisiunea "Un show păcătos", aceasta fiind urmată de o super petrecere cu vedete autohtone.

Pseudo-nunta a fost una tradiţională românească, în care "tinerii căsătoriţi" au ţinut în mod special să ducă la bun sfârşit toate obiceiurile, cum ar fi: rămas bun de la casa părintească, jucatul cearceafului etc.

Toate acestea au stârnit un val de controverse în spaţiul public, mai ales că Parlamentul Român nu a aprobat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

CITEŞTE ŞI: Răzvan Simion și Lidia Buble, verdict dureros. "Ea are interese materiale. E foc de paie"

Am stat de vorbă cu parapshilogul Cosmin Sindila, care ne-a explicat în detaliu impactul acestui eveniment:

"Din punct de vedere religios nu poate fi vorba de o nuntă în adevăratul sens al cuvântului. Pe de altă parte, juridic, nu poate fi vorba nici măcar de un parteneriat civil, întrucât Constituţia României nu recunoaşte căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Asistăm aşadar la un show mediatic cu scopul de a face rating, în care protagoniştii nu sunt conştienţi de impactul negativ răsfrânt asupra comunităţii din care fac parte.

Este îngrijorător faptul că s-a ajuns la denigrarea obiceiurilor strămoşeşti şi a ceea ce înseamnă familie tradiţională românească.

Acest manifest nu este reprezentativ şi nu face deloc o imagine pozitivă comunităţii din care cei doi fac parte, cum de altfel nici celebra poveste de dragoste dintre Leo de la Strehaia şi Loredana Chivu, nu reprezintă un exemplu demn de urmat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel