Nuntă cu final tragic. 16 oameni au murit loviți de fulger
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nuntă cu final tragic. 16 oameni au murit loviți de fulger / Foto: Pixabay
Nuntă cu final tragic. 16 oameni au murit loviți de fulger / Foto: Pixabay
16 persoane aflate la o nuntă au murit lovite de fulgere.

Fulgerele au provocat miercuri moartea a 16 persoane aflate la o nuntă în Bangladesh, au indicat autorităţile, potrivit AFP. Invitaţii au fost loviţi de fulgere în momentul când coborau de pe o ambarcaţiune în oraşul Shibganj, situat în apropiere de frontiera cu India, pentru a se adăposti de o furtună, a precizat pentru AFP administratorul guvernamental al oraşului, transmite Agerpres.

Și mirele a fost rănit de fulger



Potrivit lui Sakib Al-Rabby, 16 persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere la intervale de câteva secunde în districtul vestic Chapainawabganj. Mireasa nu făcea parte din grupul de nuntaşi, dar mirele a fost rănit.

Furtuni violente aduse de muson au lovit recent Bangladeshul, iar ploile torenţiale care au afectat districtul Cox's Bazar, din sud-estul ţării, au dus la moartea a circa 20 de persoane, printre aceştia aflându-se şi şase refugiaţi rohingya.

Sute de oameni, uciși de fulgere în fiecare an



Sute de persoane sunt ucise în fiecare an de fulgere în Bangladesh. Potrivit unui bilanţ oficial, în 2016, fulgerele au provocat decesul a peste 200 de persoane, 82 dintre acestea au murit într-o singură zi în luna mai, dar cele mai multe dintre victime nu au fost niciodată înregistrate oficial.

Un organism independent a estimat că anul acesta 349 de persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere. Potrivit unor experţi, defrişările reprezintă cauza unui număr crescut de decese.

Pentru a încerca să limiteze consecinţele schimbărilor climatice şi numărul de decese provocate de fulgere, autorităţile din Bangladesh au plantat sute de mii de palmieri. 

 

Trei frați, loviți de fulger în timp ce făceau un selfie

Rachel, Isobel și Andrew Jobson sunt trei frați care au supraviețuit ca prin minune după ce au fost loviți de fulger, în timp ce făceau un selfie. 

Cei trei se plimbau cu bicicleta, iar când a început ploaia torențială, s-au adăpostit sub un copac, într-o zonă din sud-vestul Londrei, potrivit BBC.

Cei trei frați au vrut să-și facă un selfie, iar în acel moment un fulger a lovit copacul. Tinerii au ajuns la spital cu arsuri, dar au supraviețuit, iar fotografia care le-a ieșit în timpul trăsnetului este incredibilă. În fotografia realizată de cei trei frați se poate observa o lumină puternică și silueta a două persoane. Cel mai probabil, unul dintre frați deja căzuse la pământ în acel moment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel