Numirea prefecților-mărul discordiei în coaliția de guvernare. Negocierile PNL, USR PLUS, UDMR - nou blocaj
Data publicării:
Autor: Cristian Deceanu
WhatsApp
Liderii coaliției de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR
Liderii coaliției de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR
La întâlnirea de astăzi a coaliției de guvernare, cele trei formațiuni politice - PNL, USR Plus și UDMR - au venit cu variante diferite privind numirea reprezentanților Executivului în teritoriu. 

Potrivit surselor Digi 24, reprezentanții USR-PLUS au susținut scenariul în care sunt puse pe masa negocierilor toate funcțiile de prefect din țară și, pe rând, fiecare formațiune poate alege câte una sau câte două funcții de prefect, în funcție de rezultatul obținut la alegerile generale. De cealaltă parte, surse din PNL, citate de Digi 24, spun că Ludovic Orban s-a dus la această ședință cu două variante: fie acestă împărțire să se facă pe fiecare regiune în parte, fie liberalilor să le revină, din start, funcțiile de prefect în județele în care au deja și funcțiile de președinte al Consiliului Județului și pentru celelalte să se ajungă la o înțelegere. Discuțiile pe acest subiect se vor relua peste două zile.      

Acesta este un nou blocaj în coaliția de guvernare, care încearcă deja de ceva timp să ajungă la un acord privind prefecții. Până acum, cele trei formațiuni politice au decis doar împărțirea numerică, astfel că PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR PLUS - 14 prefecți, 28 subprefecți, iar UDMR 5 prefecți, 10 subprefecți. 

Vezi și: Orban, Barna, Cioloș, Hunor, negocieri de ultim moment. Se decid PREFECȚII și subprefecții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel