Data actualizării:
Data publicării:

Numire procuror-șef. Gabriela Scutea, al treilea candidat pentru șefia DNA

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Astăzi, este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Cea de-a treia candidată la şefia DNA este procuroarea Gabriela Scutea. 

Gabriela Scutea a ocupat poziţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind propusă în 2007 de fostul ministru Monica Macovei. 

Până joi, la Ministerul Justiţiei își depuseseră candidatura doi procurori: Paula Tănase şi Nicolae Lupulescu. La începutul lunii august, a fost demarată o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 29 august, urmând ca în perioada 3 - 5 septembrie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel