Numire premier. Chirieac, despre ce va face Iohannis. "Păţeşte ca Orban"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre numirea noului premier și despre ce va face Klaus Iohannis în acest caz.

"Indiferent ce va face Iohannis, trebuie să se înţeleagă cu liderii PSD şi cu celelalte partide care sunt acum în jurul PSD-ului: PRO România și ALDE, eventual. Dar cu PSD este oligatoriu fiindcă, altminteri, indiferent ce premier propune, dacă PSD nu vrea... Există o majoritate parlamentară, acum când vorbim, dar preşedintele propune premier de la minoritatea parlamentară. Dacă onorabilii de la PSD nu doresc, următorul premier propus păţeşte ca Orban. Nu ajunge să fie votat în Parlament", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Fără PSD nu se poate"

Întrebat care este numele care poate coagula o majoritate parlamentară, în acest moment, după ce Iohannis ar fi afirmat la întâlnirea de astăzi că vrea stabilitate, analistul politic a răspuns: "Dacă preşedintele vrea stabilitate, fără PSD nu se poate, fără majoritatea parlamentară nu se poate. Nu va obţine Predoiu singur majoritatea parlamentară dacă nu discută Ciolacu cu Iohannis. Eu l-aş vedea cel mai bun în această funcţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel