Numire miniștri. Iohannis, primele declarații. Decizia momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre remanierea guvernamentală după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a trimis propunerile de noi miniștri.

Ieri, într-adevăr, au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și noi miniștri. Însă, primind acele scrisori, mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere guvernamentală fiindcă, de regulă, o remaniere guvernamentală, se face pentru a face Guvernul mai bun, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost, ori așa ceva este pur și simplu inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple. 

Am vorbit cu doamna prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare, însă lucrurile încep să capete un contur trist, în condițiile în care am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt psd-ist asupra Justiției. PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra Justiției și acest lucru nu poate să fie de bun augur, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă ia în calcul refuzarea revocării din funcție a ministrului Tudorel Toader, Klaus Iohannis a declarat că nu poate să semneze niciun act fără a evalua întreaga remaniere guvernamentală.

Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru, în definitiv, este constituțional decizia prim-ministrului sau în cazul demisiei, a fiecăruia în parte, dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua întregii remanieri guvernamentale și de aceea voi face câteva clarificări la începutul săptămânii viitoare în legătură cu această remaniere. Prima impresie este că se vrea reluarea atacului psd-ist asupra Justiției, a adăugat președintele României.

Ce crede președintele despre restructurarea Guvernului?

Deocamdată vorbim despre remaniere guvernamentală care mi-a fost propusă de prim-ministru, a răspuns președintele întrebării unui jurnalist.

A discutat cu Tudorel Toader în aceste zile?

Nici nu am discutat, nici nu intenționez să discut, a încheiat declarațiile Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel