Numele lui Abramovich, INTERZIS de Putin în presa din Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Chelsea Football Club
Facebook Chelsea Football Club
Presa controlată de stat din Rusia nu mai poate menţiona numele oligarhului Roman Abramovich, după informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost otrăvit. Ordinul ar veni chiar de la Vladimir Putin. 

Cea care a făcut publică această informaţie este Ksenya Sobchak, lider de opoziţie în Rusia, dar şi jurnalist, conform Daily Mail. 

"Mediei pro-Kremlin i s-a interzis să mai menţioneze rolul lui Roman Abramovich în negocierile dintre Rusia şi Ucraina. Informaţia a fost confirmată biroului nostru editorial, sub protecţia anonimatului, de către reprezentanţi ai Moskva-24, TASS, şi un al canal de Telegram pro-guvernamental. Una dintre surse a spus pe 30 martie că ordinul a venit chiar de la autorităţi. Aceştia spun că 'nu îl mai menţionăm pe Abramovich ca participant la negocieri'", a explicat Sobchak. 

De altfel, în ultimele buletine de ştiri din Rusia, participarea lui Abramovich la negocierile cu Ucraina a fost evitată complet. 

Roman Abramovici, otrăvit cu o toxină în doză mică, doar pentru a-l speria. ”Un avertisment de a nu trăda Kremlinul”

 

Investigatorul principal care a dezvăluit otrăvirea lui Roman Abramovici a spus că atacul chimic a fost un avertisment pentru miliardar și pentru alții să nu trădeze Kremlinul, scrie Daily Mail. Christo Grozev, investigatorul principal al Rusiei pentru site-ul de investigații Bellingcat, a declarat că oligarhul miliardar nu ar fi trebuit să moară după această otrăvire, care a afectat și doi negociatori ucraineni.

El a declarat pentru Times Radio: „Doza nu a fost suficient de mare pentru a-i ucide pe oricare dintre cei trei, ținta cea mai probabilă ar fi fost Abramovici. Și are un fel de sens. Vreau să spun, s-a oferit voluntar să joace acest rol de broker cinstit, dar alți oligarhi și-au declarat o anumită independență față de poziția Kremlinului și au criticat războiul. Așa că ar putea fi privit ca un semn de avertizare pentru ei să nu se alăture rândurilor celor care nu sunt de acord și să nu fie prea mult un broker onest.” CITEŞTE MAI MULTE AICI

Te-ar putea interesa şi Abramovici, otrăvit în doză mică pentru a fi speriat. Ciuvică, ipoteză: Oligarhul bun care se luptă pentru pace

CITEŞTE ŞI Suspiciuni de otrăvire? Ministrul de Externe al Ucrainei, sfaturi pentru negociatorii cu Rusia: Să nu mănânce şi să nu bea nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel