Numărul tot mai mare de alerte meteorologice nu e doar o percepție. Elena Mateescu (ANM): E o confirmare a creșterii fenomenelor extreme / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a vorbit despre creșterea fenomenelor meteorologice extreme.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a fost invitată la Interviurile DC News, unde a confirmat că numărul de alerte meteorologice care se emit este direct proporțional cu numărul fenomenelor meteorologice extreme care se produc:

"Din punct de vedere statistic, anul trecut au fost mai multe alerte meteorologice decât acum doi ani, acum doi ani mai multe decât acum trei ani și tot așa“, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

"Este o realitate pentru că noi contabilizăm această statistică la finele fiecărei luni, fiecărui anotimp sau an, tocmai pentru a pune în evidență creșterea fenomenelor meteorologice extrem considerate periculoase, fie că vorbim de numărul alertelor meteorologice generale, fie că vorbim de cele Nowcasting, de fenomene cu anticipație de la 0 până la 6 ore“, a spus Elena Mateescu.

"Deci au crescut, nu e numai percepția noastră?“, a întrebat Val Vâlcu.

"Au crescut, dar nu doar că au crescut la nivel anual, ci observăm alerte în creștere de cod roșu și în sezonul de iarnă, și în sezonul de vară, comparativ cu anii anteriori, înainte de 2010. Asta înseamnă o confirmare a fenomenelor meteorologice extreme din ce în ce mai intense și din ce în ce mai frecvente“, a mai precizat, la DC News, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  ANM, proiecte prin PNRR. Elena Mateescu: Informaţiile vor fi mult mai exacte, mai ales pentru avertizările nowcasting

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel