Numărul locurilor de muncă remote a scăzut cu 50%
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Tot mai mulţi angajaţi revin la birou în 2023.

Numărul de locuri de muncă remote postate în ultima lună este la cel mai scăzut nivel al ultimilor trei ani și la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut. Aplicările au ajuns, însă, la cel mai ridicat nivel din 2020 și până acum.  Interesul candidaților pentru joburile ce pot fi făcute de acasă se menține însă ridicat, iar numărul de aplicări din ultima lună este la cota maximă a ultimilor 4 ani.

„Despre reîntoarcerea masivă a angajaților la birou se discută deja de mai bine de un an, însă până acum acest lucru s-a făcut în pași mici, etapizat și fără să se vadă un impact major asupra numărului de poziții remote scoase în piață. Explicația stă în faptul că angajatorii știau că această opțiune a devenit, în timp, o condiție importantă pentru cei care căutau să se angajeze, condiție pe care nu o puteau ignora într-un climat caracterizat de un deficit de candidați” spun reprezentanţii E-jobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Dacă în perioada februarie – martie 2022, fuseseră postate aproape 3.000 de locuri de muncă remote pe platforma amintită, în aceeași perioadă din 2023 numărul a scăzut la aproximativ 1.500. Pentru acestea au fost înregistrate peste 116.000 de aplicări în ultima lună din acest an, în timp ce în perioada februarie – martie 2022 numărul de aplicări pentru joburile remote a fost de aproximativ 104.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel