Numărul flotanților din Bihor, în scădere considerabilă. La nivelul țării a fost înregistrată o creștere de peste 100%
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ / Foto: Pixabay
Fotografie cu rol ilustrativ / Foto: Pixabay
”Suntem singurul județ din țară care a declanșat o campanie atât de amplă de descurajare a flotanților electorali”, a transmis prefectul de Bihor.

Numărul flotanților din județul Bihor a scăzut cu aproape jumătate comparativ cu anul 2020, când au avut loc precedentele alegeri locale, a transmis într-un comunicat Instituția Prefectului Bihor.

Potrivit sursei menționate, județul Bihor este singurul din țară în care a fost demarată o campanie de verificare ”în teren” pentru a descuraja ”flotanții electorali”, asta în contextul în care la nivelul țări se înregistrează o creștere cu până la 110%.

”Verificările în teren au fost efectuate zilnic, începând cu 18 aprilie, de către echipe mixte, compuse din cadre ale Inspectoratului Județean de Poliție Bihor și Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

Conform raportului intermediar prezentat, în urma centralizării constatărilor au fost verificate 2.464 de reședințe din 16 unități administrativ-teritoriale, fiind efectuate atât vizite în teren la locațiile declarate, cât și controale ale Direcției Județene de Evidență a Populației Bihor privind documentele care au stat la baza emiterii vizelor de flotant.

Reamintim că la inițiativa Instituției Prefectului - județul Bihor au fost demarate în anul 2020, tot în contextul alegerilor locale, verificări ale flotanților soldate cu sancțiuni și dosare penale, fiind demarată totodată și o campanie de informare prin videoconferințe, circulare și informările periodice a primăriilor, precum și comunicări publice prin mass-media, cu privire la modificările legislației în domeniul vizelor de flotant.

Astfel, din analiza datelor preliminare se constată că, la nivelul județului Bihor, numărul flotanților a scăzut cu cca 50% față de anul 2020, în contextul în care la nivel național se înregistrează creșteri cu până la 110%”, se arată în comunicatul menționat.

”Suntem singurul județ din țară care a declanșat o campanie atât de amplă de descurajare a flotanților electorali. De aceea observăm o atenuare a fenomenului față de anul 2020. Urmărim să eliminăm pe termen lung acest tip de comportament, iar alegerile să se desfășoare cu spirit civic, democratic și civilizat”, a precizat prefectul Dumitru Țiplea, citat în comunicatul de presă.

Citește și: AEP, numerotarea și actualizarea sediilor secțiilor de votare din țară, organizate pe 9 iunie 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel