Numărul de ore dormite, efect WOW asupra sănătății! Alimente de care e bine să nu te atingi. Medicul Bădescu vine cu recomandări
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Pentru bolile de ficat unul dintre remediile esențiale este odihna!

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că pentru bolile de ficat unul dintre remediile esențiale este odihna.

„Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului și de aceea trebuie să avem grijă de el. Din fericire, Dumnezeu a făcut omul foarte rezistent, mult mai rezistent decât ne imaginăm. Și putem să le ducem pe toate, chiar și într-o lume în care stresul, viața dezordonată, grijile, teama de loc de muncă sau de existență, pur și simplu, pun o apăsare din ce în ce mai mare, în special pe populația tânără. Cauzele... în primul rând oboseala, efortul susținut! Sunt persoane tinere care depun un efort susținut. Vedeți că se vorbește despre acel sindrom de burnout. Am avut cazuri. La bolile de ficat unul dintre remediile esențiale este odihna! Opt ore de odihnă sunt binevenite pentru orice organism!”, a spus Teodor Bădescu.

„Ca medic ajuns la o anumită vârstă, consider că cel mai sănătos efort este efortul moderat. Nu alergarea, mai ales la persoane care nu sunt antrenate. Mersul pe jos, înotul, drumețiile. În general, le recomand pacienților mei ca efortul să fie făcut în aer liber, într-un mediu curat, în parc, la munte, la mare, dar nu în spații închise!”, a explicat medicul. 

Alimente de care e bine să nu te atingi

„Dulcele este un aliment care nu face neapărat rău în mod direct ficatului, dar el este metabolizat și este depus ca glicogen în ficat, apoi, treptat, transformat în grăsime. Astfel, apare ficatul gras. Dependența de dulce este aproape ca la orice drog. Cei dependenți de dulce mănâncă foarte mult”, a spus medicul Teodor Bădescu la Interviurile DC News și DC Medical. 

„Nu întotdeauna ce este gustos e și bun, mai ales pentru sănătate. Fiind gastroenterolog, le recomand pacienților mei, mai ales celor cu probleme digestive, boli de reflux, gastrite, să nu consume prăjit, afumătură, grăsime, cel puțin pe perioada cât suferința este acută”, a precizat medicul Bădescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel