Urmărește emisiunea live
Numărul de copii din România a scăzut. Striblea: Cifră devastatoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Numărul copiilor din România a scăzut cu trei milioane în perioada 1990-2013. Populaţia îmbătrânește, iar numărul pensionarilor este constant peste cel al angajaţilor din economie.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Turcescu, controversă după plecarea de la B1 TV. "Mi se pare incorect și imoral"

Cătălin Striblea a comentat acest subiect spunând că este vorba despre o cifră devastatoare pentru viitorul țării noastre.

"E o cifră devastatoare pentru orice țară civilizată. Ar trebui să fie principalul subiect al tuturor jurnalelor de azi. Nu-i puțin lucru să vezi că nația îți piere. La chestia asta am contribuit și eu. Sunt singur la părinți și noi nu avem decât un singur copil. Iar gânduri să mai facem unul foarte puține. De ce?

Pentru că ani de zile ne-am gândit mai mult la ce avem de făcut la noi la muncă. Și ne-am gândit cum să reușim mai bine la muncă decât acasă. Pentru că nu mai vrei să pierzi doi ani de la muncă.

Pentru că Vladimir a apărut la peste 30 de ani și e deja o vârstă la care te gândești de două ori dacă mai vrei unul. Cu cât te apropii de 40 te gândești și până la ce vârstă poți să-l sprijini. Ce mai poți tu să-i dai când el va avea maximă nevoie de tine, iar tu ești la pensie. Există vârste potrivite pentru fiecare lucru. Și cât te întrebi dacă mai ai vârsta potrivită, renunți.

Pentru că ți-e comod așa. Nu vrei să o iei de la capăt cu spitalele din România, cu febrele de la șase luni, cu sperieturile care parcă nu se mai termină", a scris Cătălin Striblea pe blogul său. Întreaga postare a jurnalistului B1 TV poate fi citită AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel