Numărul cazurilor Covid-19, în creștere. Dr. Adrian Marinescu: Putem să discutăm despre un val 6
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Numărul cazurilor covid, în creștere. Dr. Adrian Marinescu: Putem să discutăm despre un val 6
Numărul cazurilor covid, în creștere. Dr. Adrian Marinescu: Putem să discutăm despre un val 6
Dr. Adrian Marinescu a vorbit despre posibilitatea apariției unui nou val al pandemiei de coronavirus.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, susține că ne putem aștepta la un val 6 al pandemiei COVID, în contextul creșterii numărului de cazuri, însă, acesta va fi un val într-o perioadă în care ne obișnuim să conviețuim cu virusul.

"Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor. 

"Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute"

 

Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai. De fapt, noi trebuie să gândim așa… Partea prudentă se referă la faptul că oamenii care, din păcate, sunt în vârstă, au boli cronice, se pot infecta și pot într-o oarecare măsură să facă și forme severe. Ceea ce discutăm despre vaccinare, discutăm despre lucrurile pe care le putem face. Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună. 

Punctual, la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație: sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați, iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați în spital. Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS-CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută.", a declarat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Aproape 4.000 de noi cazuri de Covid și 13 decese, raportate în ultima săptămână

În perioada 20-26 iunie 2022 au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 547 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.919.461 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0,18.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 262 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 638. De asemenea, la ATI, sunt internate 58 persoane. Dintre cei 58 pacienți internați la ATI, 41 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 78 sunt minori, 77 fiind internați în secții și unul la ATI.

Până luni, 65.739 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat.

În ultima săptămână au fost raportate de către INSP 13 decese (7 bărbați și 6 femei). Decesele au fost înregistrate: unul la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 5 la categoria peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Dintre pacienții decedați, 3 erau vaccinați și 10 nevaccinați. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel