Data publicării:

Numărul bucureștenilor dispuși să adopte, egal cu al maidanezilor

Autor: Covrig Roxana | Categorie: Stiri
WhatsApp

Un sondaj Avangarde arată că numărul românilor care vor să adopte câini este egal cu numărul maidanezilor. Totodată, sondajul arată că sunt mai multe persoane care vor eutanasia câinilor decât persoane care vor doar adăpostirea lor, însă, dacă ar fi puse în fața unui referendum, un procent de 13% dintre persoanele care susțin eutanasia nu ar vota-o. 

Doar 6% dintre bucureșteni ar adopta un maidanez. Dacă luăm în calcul doar adulții, adică un milion, ar rezulta că 60.000 de oameni vor să adopte câini. Numărul s-ar înjumătăți în două situații: o persoană din familie vrea să adopte, cealaltă nu sau au răspuns la sondaj două persoane din aceeași familie, ambele vor să adopte, însă va rezulta un singur câine adoptat și asfel numărul câinilor adoptați se înjumătățește.

Sondajul, realizat pe un eșantion de 1.800 de persoane din Capitală, mai arată că majoritatea bucureștenilor, adică 46% sunt foarte deranjați de prezența câinilor și 22% sunt deranjați în mare măsură.

Dacă 46% sunt deranjați în foarte mare măsură și 22% în mare măsură de prezența câinilor de pe stradă, adică 68%, un procent mult mai mare, de 84%, vor să fie luați toți câinii.

În ceea ce privește măsurile luate pentru a dispărea toți câinii de pe stradă, majoritatea vrea să fie duși în adăposturi. Sunt urmați de către cei care susțin legea eutanasiei, care vor ca maidanezii să fie omorâți în 14 zile de la ducerea în adăpost. În plus, 13% susțin susțin eutanasia imediată. Dacă observăm cifrele, 49% vor eutanasia câinilor, comparativ cu 44% care vor cazarea în adăposturi.

În ciuda constatării anterioare, că 49% dintre respondenți vor eutanasia rapidă sau în 14 zile, întrebați ce ar vota la referendum cu privire la eutanasia maidanezilor, doar 36% au răspuns că ar susține eutanasia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel